Обратно към пълната версия на статията »

Позиция: Служебното правителство изнесе резултати от проверките за изразходваните публични средства, истината за Делта Гард излезе

Позиция: Служебното правителство изнесе резултати от проверките за изразходваните публични средства, истината за Делта Гард излезе
A A+ A++ A
Уважаеми читатели и редакция,

Обръщам се към вас в качеството си на буден гражданин, който не седи безучастно пред телевизора, цъкайки с език на абсурдите, които се случват в България. Напротив, като млад човек, искам да се развивам в родината си, да отстоявам правата си и да се боря с каквото мога срещу схемите и далаверите, облагодетелстващи определени хора. За това и ще споделя с вас следното:

Като един от противниците на охранителна фирма Делта Гард, стриктно следях техните ходове и медийни публикации относно сферата им на дейност. Бях с убеждението, че те са олицетворение на злото и продължение на дългата ръка на  управлението на Герб. Ходех всеки ден на протестите, виках срещу тях, като си мислих, че полицаите са преоблечени охранители от Делта Гард. Дори убедих роднините си да прекратят договорите за охрана на имотите им край Плевен, защото не исках да финансираме “мутрите”. 

Надявах се и чаках да осветлят тази фирма. Сега, след изнесените от служебното правителство резултати от проверките за изразходвани публични средства, останах изненадана и озадачена."Скандалната" фирма Делта Гард не фигурира никъде и няма нито един мултимилионен договор, нито с министерства, нито с други апетитни учреждения. Нямат дори една спечелена  държавна поръчка.

И все пак, реших да извърша справка в НАП, която показа, че охранителната фирма е постоянно обект на проверки и ревизии. Значи, не само аз се интересувам от това какво правят. Стана ясно и, че сочената с пръст фирма е внесла милиони левове под формата на данъци в хазната. Същата е ситуацията и в ГДНП, където се показва, че Делта Гард е постоянно проверявана по ЗЧОД.

И тук идва моето объркване. В крайна сметка, ако те не са злото, което ни беше внушавано през последната година, то кой има интерес да измества светлината от себе си? Нека обществото разбере кой основно печели обществените поръчки за охрана и с кого са близки? В коя охранителна фирма отиват парите на данъкоплатците? Кой създаде легендата за това, че ги пращат да бият протестиращи, като очевидно това се оказа балон? Кой и защо ни заблуждава с неистини, да не кажа лъжи?

Имам вяра в служебното правителство, че ще изкара истината на светло и обществото ще получи отговори на всички тези въпроси. В противен случай моята борба за беззаконието в нашата държава ще спре до тук и ще се почувствам крайно употребена. И съм сигурна, че и други будни хора мислят така. На къде отива държавността ни, а обществото ни?

Позиция на Златка Красимирова, изпратена до редакцията.