Обратно към пълната версия на статията »

Съдът пусна Иванчева срещу 10 хил. лева - сториха й се много

Съдът пусна Иванчева срещу 10 хил. лева - сториха й се много
A A+ A++ A

Върховният касационен съд пусна бившата кметица на район "Младост" Десислава Иванчева на свобода срещу 10 хил. лева. Причината за промяна на мярката за неотклонение от домашен арест в парична гаранция е, че Иванчева е бременна. Това е установено с ултразвук на 2 април тази година.

"Със смесени чувства съм", каза бившата кметица. Тя обясни, че с оглед на сегашното й състояние парите са много и най-вероятно чрез социалните мрежи ще призове хората да й помогнат. Почитателите й, които бяха изпълнили зала 22 на Съдебната палата пък скандираха "Позор".

Самото дело не тръгна във ВКС. Върховните магистрати поискаха справка от Висшия съдебен съвет, какво се случва с дисциплинарната преписка по искането на шефа на ВКС Лозан Панов да бъде образувано дисциплинарно производство срещу Георги Ушев. Ушев е шеф на апелативния специализиран съд, а Панов искаше да му бъде образувано дисциплинарно производство заради мерките за неотклонение по делото. Освен Иванчева, подсъдими са още заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров.

#Иванчева #съд