Обратно към пълната версия на статията »

Военният министър категоричен: Миговете няма да бъдат приземени!

Военният министър категоричен: Миговете няма да бъдат приземени!
A A+ A++ A
Министърът на отбраната Георги Панайотов е опровергал, че самолетите МиГ-29 ще бъдат приземени вследствие на инцидента край Шабла и пилотите няма да могат да се подготвят и да изпълняват своите задължения. Служебният министър съобщи, че е назначил проверки и извършва кадрови промени в министерството.

„Самолетите са в своя жизнен цикъл, имат договор за поддръжка и тяхната експлоатация ще продължи“, е казал Георги Панайотов пред личния състав на авиобаза Граф Игнатиево близо седмица след трагичния инцидент с пилота от базата майор Валентин Терзиев при учение в Черно море.

Той е посочил още, че ще се търси вариант за подписване на договор за удължаване на ресурса след изтичане на сегадействащото споразумение за поддръжка.

Министърът е уверил, че пилотите ще намерят сили да продължат да служат на България въпреки „всички непремерени изказвания“.

По време на срещата пилотите са поискали яснота за повечето брой часове за подготовка, съобщиха от Министерството на отбраната.

Все още не е подновено търсенето на черната кутия на падналия самолет МиГ-29. Причина остават неблагоприятните метеорологични условия в района на търсенето.