Обратно към пълната версия на статията »

Джоузеф Диксън обяви на брифинг, че иска да вложи 250 милиона в Левски, МОЛ и нов стадион

Джоузеф Диксън обяви на брифинг, че иска да вложи 250 милиона в Левски, МОЛ и нов стадион
A A+ A++ A

Спряганият за нов собственик на Левски, Джо Диксън, обяви плановете си за извършването на огромна инвестиция, в размер на 250 милиона лева. Той потвърди, че иска да изготви проект, чрез който столичният гранд да може да се превърне в самоиздържащ се клуб в близките години.

„От около шест месеца преговаряме. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Генерално, състоянието на спорта в Европа в източната ѝ част показва така, че този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства не само в построяването на нов стадион, а и на търговски център. Причината за това е, че гледаме на тази инвестиция в дългосрочен план и този футболен клуб да може сам да се издържа. Независимо дали аз съм собственик или някой друг искам да се изкарват средства без да е необходимо инвеститор да влага непрестанно пари и смятам, че това е добре. Не представлявам никого”, продължи Диксън.

„Доколкото ми казаха адвокатите, в момента всичко е във финален стадий. Акциите ще бъдат в България и дружество, което ще бъде контролирано от САЩ. То е моя собственост и ще се контролира от мен. Срещнахме се с Мъри Стоилов и Наско Сираков. Вторият ще остане като президент в клуба. Господин Стоилов е нашият първи избор за треньор, той е предпочитаната фигура. Сега сме в преговори с него, знаем, че скоро започва подготовката. Знаем и успехите на Стоилов със Сираков и вярваме, че след този труден период трябва да гарантираме на феновете нещо добро с надежда, докато започваме по-агресивно с плановете по проекта за разработване на нов стадион”, продължи Диксън.

#Левски