Обратно към пълната версия на статията »

Пореден абсурд на пътя: Глобиха семейство от Средец два пъти за едно и също нарушение

Пореден абсурд на пътя: Глобиха семейство от Средец два пъти за едно и също нарушение
A A+ A++ A

Семейство от град Средец получи два електронни фиша за едно и също нарушение на Закона за движение по пътищата, заснето от камера на КАТ в интервал от 2 секунди разлика.

На 9 април тази година при рутинна проверка на „Пътна полиция” Георги и Таня Палови от Средец разбрали, че имат невръчен електронен фиш за шофиране с превишена скорост в градски условия. При разрешение 50, колата била заснета да се движи с 85 км/час.

„Глобата е 400 лв. Платих 280 лева, защото така е предвидено, с 30 % отстъпка и си мислих, че е това. На следващия ден получих съобщение на електронната си поща, че са преведени в полза на МВР 280 лв. и аз реших,че проблемът е изчистен. Взела съм си поука, не отричам нарушението в никакъв случай”, разказва Таня.

Миналата седмица, обаче, Георги отишъл в полицията в Бургас, за да подаде заявление за подмяна на документи за самоличност и шофьорска книжка. Служител на КАТ му обяснил, че не може да приеме документите, защото има ново невръчено наказателно постановление. Получили същата снимка, само че направена 2 секунди след тази, за която вече превели 280 лева.

„И се оказа, че фишът е повторение на първия, който платихме, което е пълен куриоз, пълен абсурд. Отидохме веднага във „Видеонаблюдение- Бургас“. Там доста време разглеждаха и извадиха двете снимки. На едната с 84 км, когато е сниман от 130 метра автомобилът, а после другата снимка е от 60 метра от автомобила, вече е с 85 км/час. Фактически още един километър и второ нарушение в рамките на 2 секунди. Куриозът е, че едно нещо, което сме го платили веднъж, трябва да го плащаме втори път”, каза Георги.

Семейството получило съвет да обжалва втория електронен фиш в 14- дневен срок пред съда. От КАТ-Бургас обясниха казуса:

„Извършена е проверка по случая, установено е, че няма човешка намеса. Просто е възникнало „наслагване” на кадри, поради тази причина са издадени два електронни фиша. Дублираният електронен фиш ще бъде анулиран”, обясни Пламен Николов, началник на Сектор „Пътна полиция” към ОДМВР – Бургас.

#Средец #глоба #КАТ