Обратно към пълната версия на статията »

Сираков чака Диксън да покаже банкова гаранция от 200 милиона долара и да хариже 3,5 от тях на Левски веднага

Сираков чака Диксън да покаже банкова гаранция от 200 милиона долара и да хариже 3,5 от тях на Левски веднага
A A+ A++ A

Левски чака банкова гаранция от впечатляващите 200 милиона долара, за да стартира финалните действия по предаването на акциите на клуба на британския бизнесмен  Джоузеф Диксън, пише „Мач Телеграф“. До края на седмицата кандидатът за купувач на „сините“ трябва да представи документ, че може да оперира с въпросната сума.

Той е обявил пред собственика на Левски Наско Сираков, че чака да получи огромната сума от американски фондове. Има обаче и още един финансов аспект по сделката, който е в полза „сините“ и ще покаже, че намеренията на Джоузеф Диксън и най-вече финансовите му възможности отговарят на претенциите му.

Ако се осъществи, разбира се. Според предварителна уговорка британецът трябва да вкара 3 500 000 долара в касата на клуба преди още да е получил и една акция на Левски. Чак, след като въпросната сума бъде усвоена от „сините“, ще започне и финалната процедура по прехвърлянето на акциите.

По този начин Наско Сираков ще се застрахова двойно. Нещо повече, ако Левски получи 3 500 000 долара като капаро, те ще останат в клуба дори и сделката в крайна сметка да пропадне.

#Левски