Обратно към пълната версия на статията »

Разбраха се! Дончева остава при Манолова

Разбраха се! Дончева остава при Манолова
A A+ A++ A

На изборите на 11 юли ще се явим във формата, в който бяхме на изборите на 4 април: "Изправи се.БГ", "Отровното трио" и три партии – "Движение 21" на Татяна Дончева, Движение „България на гражданите“ и ЕНП, обяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Мая Манолова.

Тя категорично заяви, че ще бъдат в коалиция с Татяна Дончева и обяви, че днес или утре ще бъде подписно споразумение. От думите й излезе, че всъщност и за момент не е ставало дума движението на Дончева да не е с тях на изборите. 

В петък лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще сформира голяма лява коалиция с участието на АБВ на Румен Петков, "Движение 21" на Дончева и гражданската платформа "Нормална България" на Георги Кадиев. Накрая подписа само с Кадиев и Петков.

 

Нито г-жа Нинова ме е канила в нейната коалиция, нито аз в моята, обяви Манолова на въпрос дали и тя е канена за съюз с БСП.

Тя заяви, че вече партиите се разбрали да има специална комисия, която да разследва незаконното подслушване в следващия парламент. От думите й стана ясно, че договорката била между нея, ИТН и Демократична България.