Обратно към пълната версия на статията »

Мюзикълът "Фантомът на операта" - в Античния театър

Мюзикълът "Фантомът на операта" - в Античния театър
A A+ A++ A

През юли и септември двата най-касови мюзикъла на Музикалния театър „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива” ще се играят на открито. Хитовите постановки на столичната трупа ще оживеят сред естествения декор на Античния театър в Пловдив.

Най-касовият спектакъл в историята на театъра „Фантомът на операта” ще се играе на 5 юли (от 21:00 часа) и на 5 септември (от 20:00 часа), а за „Цигулар на покрива” (от 20:00 часа) е определена датата 15 септември. Билетите са в продажба от тази седмица през eventim.bg.

Двата мюзикъла за първи път излизат на открита сцена. За целта мащабната им сценография ще бъде специално адаптирана за естествения декор на Античния театър в Пловдив.

На сцената на Музикалния театър декорът на „Фантомът на операта” се монтира в продължение на два дни. Най-голямото предизвикателство е тежката над два тона метална констструкция,която се извисява на височина шест метра над сцената. Тя онагледява парижката опера „Попюлер”, където се развива действието в мрачната готическа история за неразбрания гений и неговата любима във „Фантомът на операта”.

Декорът на „Цигулар на покрива”, който също е на две нива, е не по-малко сложен и масивен. Специално създадената за театъра плъзгаща се конструкция, ни пренася на различни места в Анатевка, за да станем свидетели на радостите и скърбите в живота на Тевие и неговите съселяни.

„Естественият декор от две нива на Античния театър в Пловдив и неповторимата атмосфера на тази вековна сцена са най-подходящото място извън нашия театър, където можем да пренесем мюзикълите „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива”, убедена е директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

„Тези два шедьовъра на мюзикъла, които продължават да се играят с успех в много страни по света, а у нас – единствено на сцената на Музикалния театър – с нищо няма да загубят от силата и въздействието си на фона на адаптирания декор за Античния театър в Пловдив. На тази сцена те ще бъдат съпреживени още по-силно от публиката”, категорична е Арсенова.

В двете хитови заглавия участва почти цялата трупа от солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър, които ще са в редуциран състав, заради епидемичната обстановка в страната.

Зрителите, които искат да се насладят на двата шедьовъра на световния мюзикъл на живо, могат да ги гледат още през юни на сцената на Музикалния театър.