Обратно към пълната версия на статията »

Иво Мирчев бие аларма: Преди дни ББР е отпуснала 19 милиона лева на Младен Михалев-Маджо - бившият шеф на Бойко в СИК

Иво Мирчев бие аларма: Преди дни ББР е отпуснала 19 милиона лева на Младен Михалев-Маджо - бившият шеф на Бойко в СИК
A A+ A++ A

Дясната ръка на Христо Иванов - Иво Мирчев, алармира, че преди дни прочулата се в последно време ББР е отпуснала огромен кредит на фирма, свързана с митичния бос Младен Михалев-Маджо. Ето какво написа по темата екс депутата от ДБ:

В Българската банка за развитие има огромен проблем, за който сигнализираме от 4 години. Добре е, че сега най-после ще има проверка.

Правилно служебният министър на икономиката разпореди проверка, защото правителството и банковият надзор с години се правеха, че нищо не се случва в ББР.

Миналата година с Христо Иванов сложихме на Министерството на икономиката стикер “Министерство на Пеевски”, защото то беше отдадено на концесия на Пеевски и ДПС, и то под опеката на двама министри - Емил Караниколов и Лъчезар Борисов.

Фактите говорят, че зад тази схема в ББР няма как нещата да са се случвали, без лично Бойко Борисов да е разпореждал.

Големият въпрос е защо пари на данъкоплатците са използвани, за да се отпускат кредити на големи фирми и то не на кои да е фирми.

Защо тези фирми взимат кредити именно от ББР - дали заради много по-изгодни условия, или имат финансови проблеми и търговските банки не са готови да им отпуснат заеми? Надявам се проверката на министерството да покаже това.

Проверката трябва да покаже дали обезпеченията по тези кредити са истински и адекватни.

Над 1 година с Христо Иванов питаме Бойко Борисов за връзките му с Младен Михалев - Маджо и нямаме отговор. Само преди дни ББР е отпуснала на свързана с него фирма кредит за 19 млн лева.

Трябва да се провери как и по какви критерии фирма, свързана с бившия шеф на Бойко Борисов в СИК получава този кредит.

 

#Иво Мирчев #ББР #Младен Михалев-Маджо