Обратно към пълната версия на статията »

Каракачанов: Има поръчка за атака срещу мен и идва от партия, която прави само мръсотии

Каракачанов: Има поръчка за атака срещу мен и идва от партия, която прави само мръсотии
A A+ A++ A

Дали изборът на министрите в служебния кабинет е прекрасен само времето ще покаже. Заявките са за наистина нещо хубаво. Основната задача на това правителство е гарантиране на едни честни, прозрачни избори, които да изберат ново народно събрание. Пожелавам на министрите успех. Работил съм със служебния премиер Стефан Янев много добре, дори, бих казал, отлично. От него приех министерството. Работили сме много добре. Той участваше, като представител на президентството, в срещите с генералитета. Работили сме винаги нормално. Може би държавният глава ще ръководи доста пряко това правителство. Това коментира бившият вицепремиер Красимир Каракачанов в ефира на БТВ.

"За наследника ми Георги Панайотов определено мога да кажа, че е интелигентен човек, с впечатляваща кариера в дипломацията. До тук имам нормални впечатления, макар и твърде малки. Работата на едно служебно правителство не му е да кадрува в специфични ведомства и структури, а да подготви изборите. То обаче има права по конституция, като всяко едно правителство. Иначе, те могат да уволняват. Въпросът е да не се стига до крайности. Виждаме, че по принцип у нас, като нов дойде първата му работа е да разчисти и да сложи свои хора. Като станах министър, аз не съм се ръководил по партиен и личностен критерии. Не съм уволнял някой, защото е назначен преди мен или от БСП. Ако искаме тон на една толерантност и помирение, не трябва да се действа грубо, партизански и да се уволняват хора, само заради партийна принадлежност. Не е важно каква е котката – бяла или черна, а да лови мишки. Важно е не какви са политическите принадлежности да дадения човек, а професионалните му качества”, каза Каракачанов.

Красимир Каракачанов коментира остро обвиненията за направена в последния момент на управлението му в министерството на поръчка за нови автомобили. „Поръчката за коли не е обявена в последните дни на кабинета Борисов, а още октомври 2020 година. Три вида автомобили са поръчани. Два по-проходими, осем за командирите на видовете въоръжени сили и останалите за министерството. Заявките се правят от войските, поръчката преминава през дирекцията по логистика, Института по отбрана прави спецификациите. От там следва и обществена поръчка, след което и, евентуално, се стига до договори. За момента договори няма"

"Не трябва да се обяснява, че това е станало в последните дни. Това е опит за съзнателно манипулиране на обществото. Четири години какъв автомобил съм карал? Отказал съм се от кола и охрана на НСО още като поех поста. Целта бе да дам личен пример.  Предложиха ми кола от 1997 година на 400 000 км. Началниците на видовете войски караха автомобили от 2007 година. Поръчката за тази атака идва от една партия, която прави само мръсотии. Това може да се види. Става дума за една долна манипулация. Ако нещата вървят, договорът за тези автомобили сега трябва да бъде подписан от настоящото ръководство на министерството”, коментира той.