Обратно към пълната версия на статията »

Манолова поиска спиране на „Златен век“ и смяна на шефа на ДНСК

Манолова поиска спиране на „Златен век“ и смяна на шефа на ДНСК
A A+ A++ A

Служебният регионален министър да смени шефа на ДНСК Иван Несторов, да постанови проверка на строежа "Златен век" и да издаде решение за неговото спиране - за това настояват от коалицията "Изправи се! Мутри вън".

Това съобщи Мая Манолова в профила си във Фейсбук.

Прпомняме, че вчера Върховният административен съд отмени решението за спиране на небостъргача "Златен век" в столичния квартал Лозенец.

От формацията смятат, че Несторов има сериозен принос за "изграждането на това безобразие", както и в случая с Алепу и като цяло в презастрояването по Черноморието и в София.

"Отговорността за този строеж е на депутатите от ГЕРБ заради законодателството им, на премиера Борисов, на бившия регионален министър Петя Аврамова, на столичния кмет Фандъкова", коментира Манолова.

По думите й, след като това се случва на територията на столицата, е непочтено столичният кмет да стои безучастно.

Никола Вапцаров от Инициативен комитет "Лозенец" посочва, че разрешителното за строеж е изтекло още през 2017 г.

"Калинките" на ГЕРБ в Столична община се опитват да убедят столичани, че става дума за законово продължение на строителството, но това не е така. Нито веднъж ДНСК не издаде акт за спиране на строителството заради изтеклото разрешително. Издаденият акт за временно спиране на строителството беше предварително обречен на неуспех в съда." - допълва Вапцаров.