Обратно към пълната версия на статията »

Ген. Атанасов: Служебният кабинет действа мудно, назначаването на човек на Орешарски е странно

Ген. Атанасов: Служебният кабинет действа мудно, назначаването на човек на Орешарски е странно
A A+ A++ A
„Кабинетът действа доста мудно. Още в първия ден трябваше да има назначения на зам.-министри. Малко странно ми се виждат назначенията, защото се назначават хора от листите на Васил Божков и бивш човек на Пламен Орешарски. „Демократична България“ няма отговорност около окомплектоването на назначенията. Поведението на ГЕРБ ще е ясно. Сега ще ги боли много, след като окомплектоваха държавата за 10 години със свои кадри.
 

Още миналата година се видя, че има нужда от промяна. Комисията за ревизия нямаше как да свърши своята работа. Тя се гледаше като забавление от определени среди“. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов пред БНТ.


„ДБ е солиден политически субект. В областта на икономиката трябва да се разчупи обръча на натиск. Извънредното правосъдие се използва като бухалка. В МВР няма сериозни промени, а административни. Очакваме от служебното правителство и от МВР да се пресекат купувачите на гласове. Министърът на полицията трябваше да смени първо главният секретар, както и областните началници, защото се държаха като партийни чиновници. В икономиката винаги са били ефективни десните полите политики. Служебното правителство няма да има време за това. Нашата енергетика ще има нужда от нови мощности. Ще се опитаме да създадем платформа с други политически платформи за излизане от кризата“, каза още лидерът на ДСБ.