„Изправи се! Мутри вън!“ спорят за името на формацията

13 май 2021, четвъртък / 17:40;
„Изправи се! Мутри вън!“ спорят за името на формацията
В обединението „Изправи се! Мутри вън!“ са започнали преговори за уточняване на формата, в която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Препъни камък се оказва името на формацията.
 

По Българското национално радио бившият зам.-председател на ПГ в 45-ото НС адвокат Николай Хаджигенов допусна, че преговорите трябва да приключат до края на седмицата.

 

„Както и предишния път, няма много време, така че започнали сме и се надявам до края на седмицата да приключим“, изразе надежда той.

 

Преди дни Татяна Дончева обяви, че явяването в същия формат не е предпоставено и допусна, че името на коалицията може да претърпи промени. Тя обясни защо отново пред Националното радио.

 

„Може би трябва да преосмислим дали „Мутри вън“ трябва да продължи да съществува в името, защото то дава възможност за атаките срещу нас, които можем да си спестим. Тая опашка „Мутри вън“ почва вече да се обръща в наименование на нас“. Николай Хаджигенов обаче категорично отхвърли подобна възможност и ще настоява названието „Мутри вън“ да се запази, ако партньорите решат да се явяват заедно.

 

„Една от идеите на „Мутри вън“ е точно такава – ГЕРБ да се чувстват криво, неудобно и некомфортно. Това изпълнява задачата си на 200, дори на 300%, самите те са принудени да излязат на трибуната и да кажат, да отправят упрек към нас, казвайки „Мутри вън“, аз без да искам, това е иронично, разбира се, направих лапсус от трибуната на НС, казвайки, ние от парламентарната група „Изправи се, ГЕРБ вън!“ – колко хубаво се получи, така че, специални поздрави на Татяна Дончева“.