Обратно към пълната версия на статията »

ВИДЕО Джигит активира пожарната система на МОЛ в Бургас с дрифт, но отнесе яки санкции

ВИДЕО Джигит активира пожарната система на МОЛ в Бургас с дрифт, но отнесе яки санкции
A A+ A++ A

22-годишният Кольо Атанасов от Бургас, който включи пожарната система в мол „Галерия“, докато върти гумите на Мерцедеса си, ще отнесе глоба от 3000 лева и ще остане без шофьорска книжка за 1 година. По-рано днес магистратите са взели решение, че Атанасов е особено рисков шофьор и предвид поведението му в паркинга на мола, е създал предпоставка за ПТП или трагичен инцидент. 

Припомняме, че през февруари 2020 г. камерите за видеонаблюдение на търговския обект щракнаха рисковите маневри и форсиране на младежа, а гъстият дим от гумите на Мерцедеса му успя да задейства съоръженията за безопасност.

Справка на колегите от Флагман.бг посочва още, че сравнително младият шофьор Кольо, който има свидетелство за управление на превозни средства с категории В, С, М и ТКТ, има зад гърба си 11 фиша за нарушения на пътя и 6 наказателни постановления. Още като непълнолетен в досието му са записани други 3 нарушения - за шофиране с висока скорост, напуска на ПТП  и за управление на МПС като неправоспособен.  Посоченото дотук сочи на Колью Атанасов е лице, което слабо се съобразява с правилата за движение по пътищата.

"Процесното деяние съставлява осъществяване на т.нар „дрифт“, при който и вследствие на високооборотното въртене на задвижващия мост на автомобил и триенето на каучука от автомобилните гуми с пътната настилка, се получава дим. Този дим в случая е задействал пожарогасителни датчици в търговския център и евакуационната система на търговския център. Безспорно е, че помещението на подземния етаж на МОЛ-а не се използва за подобен вид прояви", пише в мотивите на съда.  

Дрифтът се използва предимно за забавление и тип състезание между водачи на МПС, всякакви други интерпретации на случилото се за настоящия състав са лишени от смисъл, заключват магистратите. 

Този случай не е първият за санкциониран водач, дрифтиращ в затворения паркинг на мол „Галерия” в жк „Славейков”. Своевременно след подаване на сигнал било от охранителната фирма, било от граждани, контролните органи вземат отношение към всеки от случаите, но обичайно „нарушителите” разполагат с т.нар. „съгледвачи”, които сигнализират при влизане на полицейски автомобил в зоната на закрития паркинг. Оттук нарушителите предприемат мерки за да се укрият, но контролните органи се снабдяват със записи от видеокамерите, разположени в обекта и заснели нарушението. На база видеозаписите се образуват административни производства и издирват нарушителите с цел санкциониране.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

#дрифт #Бургас