Обратно към пълната версия на статията »

Антон Кутев ще е говорител на служебния кабинет, Соня Момчилова - шеф на пресцентъра

Антон Кутев ще е говорител на служебния кабинет, Соня Момчилова - шеф на пресцентъра
A A+ A++ A
Антон Кутев от БСП ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев. Това разкриха запознати с кадровите решения на президента Румен Радев относно назначения днес служебен кабинет. Пресцентъра пък ще се оглави от пиар-експертът Соня Момчилова, пише ФрогНюз.
 

Кутев е сред най-ярките лица на БСП и е основен медиен експерт на левицата от години. Той вече веднъж е бил на поста говорител, но на Изпълнителното бюро на БСП през 2007 г., когато лидер беше Сергей Станишев. Бил е депутат в няколко парламента, а преди това и общински съветник в София.

 

Соня Момчилова e журналист, писател и пиар експерт. Работила е като мениджър „Корпоративни комуникации” в bTV Media Group. Тя има над 20 години опит в публичните комуникации. Била е директор на пресцентъра на Министерство на правосъдието, Министерство на вътрешните работи и на Министерство на транспорта и комуникациите. Соня Момчилова e специализирала в Холандия, Англия, САЩ и Белгия.

 

Автор е в редица списания, ежедневници, пише детски приказки. През 90-те години е сред първите сценаристи и текстописци на студентското предаване КУ-КУ. Тя е първият продуцент на предаването „Тази сутрин” на bTV. Работила е и като редактор в БНТ, редактор и водещ в радио “Експрес и радио “99”, и като главен редактор на предаването на bTV „Духът на здравето”. По настоящем е продуцент на предаването “О!Здравей!” на BIT TV и собстваник на пиар агенция “PLAN C”.