Обратно към пълната версия на статията »

Митов: Това, което стана в парламента бе зоопарк

Митов: Това, което стана в парламента бе зоопарк
A A+ A++ A

Бившият външен министър Даниел Митов, който бе издигнат като предложение за премиер на коалицията ГЕРБ-СДС с коментар на думите на лидера на "Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов, че "ГЕРБ трябва да бъде изчегъртан“. Пред бТВ Митов определи интервюто на Трифонов като "общи приказки“.

"Какво означава корупция на ГЕРБ? Какво значи изчегъртване на всичко, което е направено? Та, ГЕРБ е направил много неща и управлява от 10 години. Какво ще изчегъртва – мостовете, пътищата? Аз също мога да бъда критичен към ГЕРБ, но когато анализираш дадено управление гледаш и положителните неща, свършени от него“, допълни той.

"Трифонов мълча, мълча, дори не знаехме съществува ли, появява се и казва нещо, което нищо не означава. Ако говори за промяна, то нека поне да даде някакви насоки. Не на мен, а на хората, които гласуваха и евентуално ще гласуват пак за него. Това са някакви революционни послания, които не водят до нищо. Това, което стана в парламента бе зоопарк“, категоричен бе Митов.

Той заяви, че не е изпитал неудобство да гледа Румен Радев в очите, след като президентът отказа да го назначи за посланик в Румъния.

Митов добави, че в първия опит да се проведе заседанието на Комисията по ревизия отвъд правилата, Мая Манолова е влязла в ролята да създава скандали, тъй като има големи въпросителни дали ще успее да влезе в парламента при следващи избори.

"Г-н Илчовски донесе някакви листчета със сигнал, след това се оказа, че определени неща от тях не са верни и той сам си ги отрече. Вътре е написано, че е имало някакви издевателства срещу Миню Стайков, адвокатът му отрече тази теза. Във второто заседание Илчовски въобще не спомена това“, каза той.

Според бившия ни първи дипломат има опити за пренаписване на историята, но те са от руска страна.

"Напоследък Русия дори се опитва да оправдае по някакъв начин пактът "Молотов-Рибентроп“ и за себе си да го обясни като нещо добро, имайки предвид, че това е триъгълният камък, около който се завързва Втората световна война“.

#Митов