Обратно към пълната версия на статията »

Седмицата започва с тихо и слънчево време

Седмицата започва с тихо и слънчево време
A A+ A++ A

Седмицата започва с тихо и слънчево време, с нормални за месец май дневни температури между 20 и 25 градуса. Сравнително по-топло ще е в западната половина на страната. Във вторник от запад ще се появят облаци, но температурите ще продължат да вървят нагоре и ще са с градус-два по-високи.

В планините и двата дни ще са слънчеви, без особено силен вятър и с дневни температури между 10 и 20 градуса. Около крайбрежието - прохладно с температури в ранния следобед - между 14 и 17 градуса в понеделник и с градус-два повече във вторник. Морската вода - от 13 градуса на север до към 16 по Южното Черноморие. Вълнението - слабо, по-осезаемо на юг.

Сряда и четвъртък са дните, в които времето ще ни поднесе поредния пролетен каприз с преминаването на студен атмосферен фронт. В сряда се очакват следобедни валежи с гръмотевици най-вече в западните и централните райони на страната с риск от образуване на градушки. Валежите ще са сравнително краткотрайни, на моменти интензивни с резки пориви на вятъра. В четвъртък преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места.

В петък и събота времето ще е топло с дневни температури в събота около 30 градуса. Облачността ще е динамична, но валежи са малко вероятни. В самия край на тази и в първия ден на новата седмица отново се очертава обстановка с преминаване на студен фронт. Ще е ветровито. Валежи се очакват от запад на изток в следобедните часове, на изолирани места ще са придружени с гръмотевици.

Превалявания, макар и по-незначителни ще има до сряда. 2-3 дни след това времето ще се успокои. Следващ период с пролетни валежи – в дните около празника 24 май.

#слънце