Обратно към пълната версия на статията »

Нинова - обидена на Слави Трифонов, пита го за две неща

Нинова - обидена на Слави Трифонов, пита го за две неща
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се засегна от думите на Слави Трифонов за Столетницата в първото му интервю като депутат. В него той определи БСП като "най-слабата и беззъба опозиция от 30 години насам", за което е виновна лично Нинова.

Пред БНР Слави Трифонов цитира думите на социолога Андрей Райчев, според когото "от голяма и сложна тя направи партията проста и малка". Същата теза имаха и Сергей Станишев, и критиците на Нинова по повод слабите изборни резултати на БСП.

Обидена от критиките, Нинова пита Трифонов следното (въпросите са публикувани в личния ѝ профил във Фейсбук):

Слави Трифонов казал днес, че преизчисляването на пенсиите било популизъм. Имам един въпрос към него: ако е популизъм, защо ИТН го подкрепи на първо четене? И един още по-важен въпрос: защо не го подкрепиха на второ?

Ние в залата видяхме защо и КОЙ изкомандва групата на "Има такъв народ". Дали господин Трифонов е видял не знам, защото така и не стъпи в парламента. Но и в двата случая гласуването против преизчисляването на пенсиите на ИТН е лошо за него.

Ако е знаел как гласуваха неговите депутати, значи играе по чужда свирка. Ако не е знаел, значи не го зачитат за нищо и друг му командва групата.

От ИТН до момента не са отговорили.