Обратно към пълната версия на статията »

Кандидат-президентът на ГЕРБ – умен и красив, но няма да е Борисов

Кандидат-президентът на ГЕРБ – умен и красив, но няма да е Борисов
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на ГЕРБ ще е човек, който ще бъде приет еднакво добре и на Изток, и на Запад, но няма да е лидерът на партията Бойко Борисов. Той бе определен като умен и красив. Не стана ясно дали този кандидат няма да е предложеният за министър-председател Даниел Митов.

Това се разбра от думите на премиера в оставка на втория ден от Великден. С него на извънредния брифинг в централата на партията бяха председателят на ПГ Десислава Атанасова, външния министър в оставка Екатерина Захариева и вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. Борисов предпочете да се концентрира върху критики към действията на другите партии и отказът им да направят правителство, недостатъците в Изборния кодекс и постигнатите резултати от неговия кабинет.

"Аз съм човек, който винаги, когато влага парите на данъкоплатците, показва къде ги е вложил. Над 100 млн. вложихме за изборите. Демокрацията е скъпо начинание. Още повече, че ги проведохме в пандемия и пред острия поглед на наблюдатели от всички организации, които се занимават с тази дейност. Всички казват, че изборите са били честни."

"Именно заради това, че демокрацията е скъпо нещо, партиите са длъжни да направят така, че да има правителство. Има развити държави, към които ние се стремим, със 7-8 правителства. Има държави, като Белгия например, където на 1-2 години правят правителство. Там обаче няма тази глупост - служебно правителство. Но това е защото вярват в демокрацията и на политически парти, и на избора на техния народ", заяви още той.

Борисов благодари на избирателите, че ГЕРБ отново е първа политическа сила.

Той се възмути от "Отровно трио", които наричат ГЕРБ токсична партия.

"БСП, ДПС и "Да, България” не са ли токсични, след като никой не иска да работи с тях. Хайде, малко да си мерим думите и да зачитаме това, което ни е подредил българският народ при едни честни избори. Само да припомня, че в ЦИК ние само подкрепихме председателя и на тези избори в Комисията ГЕРБ беше малцинство. Там бяха представители на ДПС, БСП, "Демократична България”. Тогава много добре им дойде, когато не бяха парламентарно представена партия, да имат членове на ЦИК”, смята премиерът в оставка, цитиран от ОффНюз.