Обратно към пълната версия на статията »

Варненски ченгета закопчаха трима при сделка с дрога, после още един и още наркотици

Варненски ченгета закопчаха трима при сделка с дрога, после още един и още наркотици
МВР
A A+ A++ A

Специализираната полицейска операция е проведена от служители на ОДМВР – Варна на 12 април под наблюдението на Варненската окръжна прокуратура. В хода на действията, в момент на покупко-продажба на наркотици, са задържани трима души - на 21, на 37 и на 30 години, и иззети 3 пликчета със суха тревиста маса – марихуана, както и 4 саморъчно свити цигари със суха тревиста маса, напоена с наркотично вещество (дизайнерска дрога).

При последвалите действия по разследването е извършено претърсване на апартамент във Варна, обитаван от 30-годишния задържан – криминално проявен и осъждан, от Шумен. В жилището, което по първоначални данни било използвано като депо за разпространение на наркотици, са открити 7 пликчета със зелена тревиста маса, 4 - с вещество на бучки, и един плик - с кристалообразно вещество. Изготвената експертна справка показала, че иззетите при спецакцията вещества са: 70,24 г метамфетамин; 42,89 г дизайнерска дрога; 27,93 г марихуана; 13,38 г амфетамин; 8,67 г производно на амфетамин.

30-годишният мъж е привлечен като обвиняем, с решение на съда му е наложена мярка „задържане под стража“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна.



#Варна #наркотици #полиция #депо #задържани