Обратно към пълната версия на статията »

Комарджия подлуди Бургас, мами стари хора, представяйки се за полицай

Комарджия подлуди Бургас, мами стари хора, представяйки се за полицай
A A+ A++ A

ОДМВР-Бургас оповести още информация за кражбите на рецидивиста Петър Станев, който се представял за полицейски служител и обирал възрастни хора в морския град. 44-годишният мъж е от Каварна, криминално проявен е и осъждан многократно за измами на пенсионери по сходна схема.

Флагман.бг разбра още, че Станев е бивш военен, преди десетина години напуснал държавния пост, след което започнал да се занимава с хазартни игри. Това довело Петър до дъното и бил принуден да измисли начин да се прехранва и да има средства за казина, тъй като вече бил престрастен. Станев излязъл от затвора в началото на февруари, но отново започнал с измамните схмеи и обирите на възрастни хора.

Ето как действал Станев:

- 30.03.т.г. около 12.30 ч. позвънил на входната врата на апартамент, разположен в бл. 42 в к-с "Славейков", обитаван от 74-годишен трудноподвижен бургазлия, заявявайки, че е полицейски служител, осъществяващ оглед за извършена кражба. Пенсионерът го поканил в дома си, като след напускането на жилището от непознатия, възрастния мъж установил липсата на сумата от 450 лв.

- 04.02.т.г. около 12.30 ч. пресрещнал пред вход на бл. 61 в к-с "Славейков" 79-годишен бургазлия, като се представил за полицейски служител. Качил се заедно с пенсионера в жилището му, а след напускането, възрастния човек установил липсата на сумата от 11 900 лв.

Задържаният направил пълни самопризнания за извършените деяния. Осъществени са множество процесуално-следствени действия / разпити, претърсвания и изземвания, разпознаване и др./. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 44-годишния криминално проявен и осъждан мъж продължава.

По искане Бургаска Районна прокуратура е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

#Бургас