Обратно към пълната версия на статията »

Ангелов: Пандемията ми е приоритет, не сме коментирали включване в следващо правителство

Ангелов: Пандемията ми е приоритет, не сме коментирали включване в следващо правителство
A A+ A++ A

Пандемията ми е приоритет. Не сме говорили с премиера за включването ми в следващо правителство. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Възложил съм на експертите да отговорят на редица въпроси, свързани с ваксината на АстраЗенека. Хората ще знаят какво точно да направят преди да им се постави втора доза от ваксината срещу COVID-19“, коментира той.

„Когато ръководиш една криза, трябва да имаш план Б. Във всеки един момент трябва да имаш решение, което да овладее кризата. До края на седмицата ще имаме решение, относно ваксината на АстраЗенека. Отговорът ще е стъпил само на научните данни и на експертите“, увери здравният министър.

„В медицинската наука няма брой на атителата, който да има отношение преди поставяне на ваксината. Лекарите сме последователни. Ние работим с доказателства. Решението е индивидуално – на колко години е човекът, дали има заболявания, какъв е имунитетът му и т.н. Медицината освен наука е и изкуство“, обясни той.

Във връзка с дистанционното обучение, проф. Ангелов заяви: „Ние се справяме по-добре по време на втората вълна, справяме се и при третата. Имайте ни доверие. България е една от малкото държава, която изведе образованието в приоритет. Това, че скоро не сме имали починали учители, е постижение“.

Министър Ангелов каза, че недоверието на хората се дължи на по-малката информираност. В тази връзка той подчерта, че българите са най-информираните в ЕС. „Аз искам да отворим всичко, но ще го направим с разум. Тенденцията на намаляване на случаите е трайна. Пътят е правилен. Намерихме златната среда“, категоричен бе проф. Костадин Ангелов.

По думите му най-големият проблем е умората в медиците.

#Ангелов #Борисов