Обратно към пълната версия на статията »

Николай Хаджигенов: Борисов буквално убива българите, смята ги за овце! Аз съм в парламента, за да премахна него и Гешев

Николай Хаджигенов: Борисов буквално убива българите, смята ги за овце! Аз съм в парламента, за да премахна него и Гешев
A A+ A++ A

Бойко Борисов в буквалния смисъл убива българите. Да, точно така - убива ги безмилостно. Преди време неслучайно облякохме фланелки с надпис: "Борисов е убиец". Това заяви адвокат Николай Хаджигенов в студиото на Сашо Диков в предаването ЕвроДикоф. Повод за думите на новоизбрания депутат от коалиция Изправи се Мутри вън стана анализът на водещия Диков, че НОЩ реши да отхлаби мерките срещу коронавируса и това се случва преднамерено в момент, когато България се намира в тежко положение на пик на заболеваемостта и сме на първите места в света по смъртност, което ще доведе след месец до лоши последици.

Във връзка със скандала вътре в коалицията Изправи се Мутри вън от вчера, когато Хаджигенов направи елементарно изчисление, че без подкрепа ( а не коалиция) на БСП в момента няма как Борисов и Борисовщината да бъде изкоренена. Той даде да се разбере, че "стига до бяс", когато помисли, че може да се наложи да е министър, но ако се стигне дотам "ще се жертва" за известно време, за да спомогне отвътре за бутане на досегашните практики и изградени корупционни системи. Тези му слова бяха последвани от брифинг, на който Мая Манолова и Татяна Дончева му скочиха. Обявиха, че коалицията им няма аспирации за министерски кресла, а Хаджигенов е изразил лично мнение. Адвокатът им се присмя и ги обвини, че не са слушали внимателно изявлението му.

"Животът ми и ни мина в чакане на нещо по-добро. Аз нямам повече време и отказвам да правя компромиси. Вътре в Парламента съм, за да премахна Бойко Борисов и Борисовщината, да махна Гешев и Гешевщината. Не съм вътре, за да говоря политически коректно и да лапам кюфтета, а да наричам нещата с истинските им имена. Татяна Дончева и Мая Манолова са стари политици, които искат няколко дни да минат преди да говорим, да си дадем време в коалицията изправи се Мутри вън. Е, аз няма да го направя, защото няма време, всеки един ден мислене и протакане е ден повече за Бойко Борисов. Аз не искам да му давам време - на него и на Гешев", категоричен бе Хаджигенов.

"Има спешни неща за решаване - нов избирателен закон, правосъдна реформа и премахване на Гешев чрез законови промени, нов подход в епидемията. Това са краткосровни цели, които един кабинет в следващите месеци може да реши, а после да идем на предсрочен вот, разясни представата си Хаджигенов.

"Бойко хвърли депутатския мандат и каза, че не му трябва депутатски имунитет. Не му трябва, защото си има главен прокурор - Гешев. Това демокрация ли е - Борисов да обикаля с джипката и да спуска пагубни решения?", попита риторично адвокатът. И добави:

"Не съм в НС за пари. Аз 5 хиялди лева хвърлям само за разноски около професията ми като адвокат. Дори се жертвам финансово, но цял живот съм по площадите и искам това да спре и да си подредим държавата. Аз вървя срещу течението и разбивам стени с глава", обясни юристът.

И завърши с това, че целта му е Борисов да бъде задържан, съден и да иде в затвора, но с Гешев като главен прокурор това е невъзможно, така че първо той трябва да бъде свален. "Циркове тип "Цветанов" няма да правим, всичко трябва да е законно. Обещал съм на бай Ставри да му заведа Бойко в килията". 

Арман Бабикян добави, че ако сега се допусне грешка и се даде шанс на Бойко Борисов да се съвземе от удара на изборите - ще стане страшно и България я чакат трудни времена. "И на Чърчил едва ли му е харесвало, че се е съюзил със Сталин, но не е имало друг шанс да се победи Хитлер. Представата за властта у нас е лапане, искаме това вече да не е така", даде пример също новоизбрания депутат от Изправи се Мутри вън.

#Николай Хаджигенов #Арман Бабикян #Бойко Борисов #Иван Гешев