Обратно към пълната версия на статията »

Полицията хвана 15-годишен, изтеглил бързи кредити с чужда лична карта

Полицията хвана 15-годишен, изтеглил бързи кредити с чужда лична карта
МВР
A A+ A++ A

Криминалисти от РУ- Асеновград задържаха 15-годишен младеж, теглил два бързи кредита с чужда лична карта. Измамата е разкрита в резултат на усърдна работа на служителите от РУ-Асеновград, под наблюдението на Районната прокуратура Пловдив - Териториално отделение Асеновград.

В рамките на разследването установили, че група от четири момчета -  на възраст между 15 и 18 години,  родом от Асеновград, често посещавали игрални зали и казина, използвайки личната карта на единствения пълнолетен в компанията. 

При последното "заемане" на документа за самоличност, на останалите трима от групата хрумнала идея да се възползват от чуждия документ и с него да вземат бърз кредит. За целта проучили по  телефона условията на няколко фирми, отпускащи финансови средства само срещу представяне на лична карта, и след потвърждение 15-годишният сложил очила и добре прикрит зад предпазната маска, застанал пред кредитния консултант с чуждата лична карта, а в последствие с лекота се подписал като нейния притежател.  Само след  час получил обаждане за одобрен бърз кредит и от офиса на фирмата получил сумата от 400 лв. 

Трите момчета разделили и похарчили парите, а след като установили , че безпроблемно могат да вземат кредит за чужда сметка, само след два дни отново се озовали пред друг офис, прилагайки същата схема и този път получили сумата от 270 лв. 

След като притежателят на личната карта разбрал, че е измамен от приятелите си,  подал сигнал в  районното управление. Само за броени дни служителите на реда стигнали до развръзката на случая и разкрили механизма, по който е извършена смелата манипулация. По делото са събрани данни, с които при доказване на съпричастността на другите двама 17-годишни младежи от групата, участвали в ловката измама, предстои привличането им като обвиняеми от Районна прокуратура – Пловдив.  Момчетата са познайници на инспекторите от детска педагогическа стая в РУ Асеновград, където се водят на отчет, а към момента са ученици в гимназия в родния си град.

 

 

#полиция #Асеновград #15-годишен #бързи кредити #казина