Обратно към пълната версия на статията »

Стартира Световната купа по художествена гимнастика (ОБНОВЕНА)

Стартира Световната купа по художествена гимнастика (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Започна Световната купа по художествена гимнастика в София. Гимнастичката ни Боряна Калейн е първа в класирането след изиграване на съчетанията с обръч и топка. Другата наша състезателка Катрин Тасева е трета. Преди седмица двете демонстрираха добра форма и си разделиха златните медали на уредите на държавното първенство „Жулиета Шишманова“. Втора в класирането е Линой Ашрам от Израел. 

61 индивидуални гимнастички и 11 ансамбъла от 35 страни се състезават за призовите места на Световната купа в София. Това е един от малкото турнири по художествена гимнастика, който се провежда от началото на пандемията от коронавирус. 

Церемонията по официалното откриване ще започне в 18.00 часа, а веднага след това е кулминацията на първия ден на Световната купа – съчетанията с пет топки на ансамблите. Златните ни момичета Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова са в поток B.

 

Състезанието се провежда без публика. Въпреки първоначалните заявки за участие на абсолютно всички класни гимнастички, у нас няма да пристигнат най-титулуваните – рускините Дина и Арина Аверини, Катерина Галкина от Беларус, първият състав на ансамбъла на Русия, както и тези на Италия, Украйна и Съединените щати, припомня БНР