Обратно към пълната версия на статията »

В памет на Татяна Лолова: Известни личности с последни думи към царицата на комедията

В памет на Татяна Лолова: Известни личности с последни думи към царицата на комедията
A A+ A++ A

Напусна ни великата българска актриса Татяна Лолова. Скръбната вест за смъртта ѝ накара много известни личности да изкажат своите съболезнования.

Ето и техните последни думи към Татяна Лолова:

Министър-председателят Бойко Борисов написа:
“Още една звезда в небето…
Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова! Съболезнования на семейството и близките”, написа премиерът във Фейсбук.

Президентът Румен Радев написа следното в социалната мрежа Фейсбук:
“Днес загубихме изключителен творец и невероятна личност. Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава.  Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която  актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство.  С изключителна отдаденост тя откликваше на благородни каузи, успяваше да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, можеше да стопи тъгата, да вдъхне нова надежда и сили. Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет.
Дълбок поклон пред паметта ѝ!”

“Загубихме талант, доброта и човещина, събрани ведно в Татяна Лолова. Поклон пред паметта на една голяма българка”, написа Корнелия Нинова.

Здравният министър Костадин Ангелов написа:
“Почивай в мир, Велика Татяна! Озари небето с незабравимата си усмивка…”

“Една от най-великите! Сбогом!”, написа Тома Биков.

“Сбогом, Таня! Сърцата ни са на парчета”, написаха от Съюза на артистите в България.

“Загубихме невероятната Татяна Лолова! Харизматична, обаятелна, истинска, емоционална, блестяща – не само на сцената, а и в живота!
Министерството на културата изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Татяна Лолова. Дълбок поклон!”, пишат в профила си във Фейсбук от Министерство на културата.

“Тъкмо исках да напиша нещо хубаво и видях, че Таня си е отишла! Не, не може да се приеме лесно отлитането на такъв човек! Много, много ми е мъчно. Сбогом, Танче!”, написа Нона Йотова.

“ТАТЯНА ЛОЛОВА вече не е между нас.
Изгасна една слънчева усмивка, една ведра и борбена до последно душа!
Животът й премина, благословен с огромен актьорски талант, белязан с любовта на няколко поколения зрители и всички хора, които са имали щастието лично да се докоснат до нея!
Сбогом, Таня!
Ще си в паметта и сърцата ни!!!”, споделят от Сатиричния театър.

“Сърцето отказва да повярва в това, което дори умът трудно може да осмисли – загубихме неотразимата и неповторимата Татяна Лолова, която успяваше понякога само с един жест да прогони зимата от лицата и душите ни!

Надарена с очарование, харизма, блестящ талант и човешка непосредственост, непреодолим младежки глад за всичко ново и дълбока вярност към истинските неща от живота – всичко това я прави неподвластна на времето.

Духът й ще продължава да живее на сцената! Дълбок поклон!”, написа Боил Банов

#Татяна Лолова