Обратно към пълната версия на статията »

Здравният министър: Президентът Румен Радев е лъжец

Здравният министър: Президентът Румен Радев е лъжец
A A+ A++ A

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов скочи като ужилен на питане какво смята за думите на президента Румен Радев, че властта е опитала да "карантинира" Шипка навръх 3 март. Темата беше бурно коментирана от държавния глава, който вчера заяви, че „властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет“.

„Това е една много голяма лъжа. Или президентът лъже, или лъжат президента. Трябва да сме наясно какво точно се случва“, заяви Ангелов.

По време на брифинга на Националния оперативен щаб (НОЩ) той изчете писмото, изпратено до Дирекция „Държавен протокол“ по повод националния ни празник, в което се казва, че „считаме, че провеждането на честванията и празничните събития следва да бъде ограничено до събития на открито“.

„Кое беше забранено?Имаше ли пропусквателен пункт? Кой беше наказан, че е бил там (на връх Шипка, бел. ред.)?“, запита министърът.

„Много ми е трудно аз да се обяснявам за лъжите на хората, които ги изричат. Не ми се иска да коментирам думите на президента, но когато се изричат толкова много лъжи в публичното пространство, започвам да разбирам кое толкова много отвръщава хората от политиката – ето това – лъжата!“, заяви проф. Ангелов, който също е кандидат за депутатско ямсто от листите на ГЕРБ.

#Румен Радев #Костадин Ангелов