Обратно към пълната версия на статията »

Борисов посети село Брестовица: Тука ако им унищожиш лозята трябва да ни избият с камъни

Борисов посети село Брестовица: Тука ако им унищожиш лозята трябва да ни избият с камъни
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов посети преди минути пловдивското село Брестовица. Заедно с регионалния министър Николай Нанков и областният управител Дани Каназирева той инспектира изграждането на дублиращите тръбни кладенци за питейно-битово водоснабдяване на селото.

Вече е стартирало изграждането на първия кладенец, като той се прави с дълбочина от 26 метра. Срокът за изграждането на трите кладенци е до 28 март.

Дани Каназирева заяви, че снощи е присъствала на среща с местното население, където ги е уверила, че при изграждането на водопроводите няма да пострада лозето. Ще бъде използвана специална технология тип „къртица“.

„Тука да им унищожиш лозята трябва да ни избият с камъни“, каза Борисов.

Той коментира още, че трябва да се благодари и на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов, който е обявил бедствено положение и по този начин са се задействали по-бързо процедурите.

Средствата за изграждането на кладенците са в размер на близо 120  хиляди лева и са осигурени от ВиК.  Чистата вода ще се добива от долния водоносен пласт. Досегашните водоизточници ще бъдат изолирани, за не се замърсят и новите с манган. Остава обаче проблемът с вътрешната и външната водопроводна мрежа и съоръжения – водоеми и помпена станция.

Следващата седмица очакваме стартиране на процедурата по възлагане на проектирането и строителството на новия водопровод.

#Борисов