Обратно към пълната версия на статията »

Пролет пукна! Максимални температури между 15 и 20 градуса

Пролет пукна! Максимални температури между 15 и 20 градуса
A A+ A++ A

Днес преди обяд ще е предимно слънчево със слаб югозападен вятър, видимостта в равнините ще се подобри.

След обяд от север облачността ще се увеличава и вплътнява, и вечерта на места в североизточната половина от страната ще превали дъжд, съобщиха от НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната - от североизток, ще е умерен и временно силен, и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Ще е все още топло с максимални температури между 15 и 20 градуса. През нощта срещу неделя със застудяването на много места в Североизточна България и в

Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Над Черноморието денят ще започне с предимно слънчево време, но след обяд от север облачността ще се увеличава и вплътнява, и до вечерта на места ще превали дъжд.

Преди обяд ще духа слаб югозападен вятър, а след пладне вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен до силен. Привечер и през нощта срещу неделя значително ще застудее. Максимални температури на въздуха: 12-17 градуса.

Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с тенденция вечерта да се усилва. Над планините ще преобладава слънчево време.

След обяд от север облачността ще се увеличава и вплътнява, и до вечерта на места ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа силен северозападен вятър и температурите ще се понижават.

Максимална температура на височина 1200 метра - около 11 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса. В неделя облачността ще е по-често значителна, на отделни места, главно в Централна и Източна България, ще има и слаби валежи от дъжд и сняг.

С продължаващото застудяване температурите ще се понижат значително. На 1 март ще е сравнително студено, облачността ще е предимно значителна, в североизточните райони и в планините ще превали слаб сняг.

В Дунавската равнина в понеделник вятърът временно ще се обърне от запад, ще бъде слаб до умерен, и в западната й половина температурите ще са до около 12 градуса; в останалата част от страната максималните ще бъдат между 4 и 9 градуса.

#слънце