Обратно към пълната версия на статията »

Свидетели в съда: Убилият Милен Цветков Кристиян правеше чести купони, викахме полиция

Свидетели в съда: Убилият Милен Цветков Кристиян правеше чести купони, викахме полиция
A A+ A++ A

Противоречия, в показанията на очевидци по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков, се появиха днес при изслушването им в съдебна  зала. 

Част от разпитваните в началото на заседанието разказаха, че не помнят някой от колата на Кристиян Николов, подсъдим за  това, че уби Цветков, блъскайки го с около 100 километра в час на червен светофар, да е оказвал помощ на журналиста.

Според други свидетели на инцидента обаче хора от джипа-убиец са помогнали на телевизионера. Те заявиха в зала, че са видели, че първоначално вратите на колата не са можели да се отворят, но след това Кристиан и приятелите му са се притекли на помощ.

Разбра се още, че шумните купони са били нещо, което Николов често е организирал, без да се интересува, че притеснява околните. Съсед на семейството на Кристиан Николов твърди, че в къщата е имало партита постоянно, което ги е карало да викат полиция. Свидетелят допълни, че не знае кои хора са живеели в къщата, но когато Кристиан Николов бил там, купоните били много чести, като поясни, че е виждал Кристиан също да пуши.

Жена, която е била очевидец на катастрофата с Милен Цветков, разказа, че видяла удара между двете коли. Тя е била заедно с двете си деца и съпруга си в кола на същото кръстовище. Силно се е изплашила при удара. Веднага се е обадила на 112. Тя и семейството й не са оказали помощ. Видяла е как Милен Цветков излиза от колата си, поддържан от други хора. Не помни някой от колата на Кристиан Николов да е оказвал помощ на Цветков. Видяла е как Николов е излязал от колата си. 

Свидетелката сподели, че Николов е бил с резки движения. Тя ги попитала добре ли са всички в тяхната кола, те отговорили: Всичко е наред!"

Жената заяви също, че тримата души в тази кола са излизали и влизали в нея сякаш са търсели нещо ня задната седалка.

Разпитванта потвърди, че колата на Николов е минала на червено. Това е ясно видимо и от записите на няколко камери, които са заснели момента на адския удар, който отне живота на непрежалимия журналист Милен Цветков.

#Милен Цветков #Кристиан Николов #съд