Обратно към пълната версия на статията »

Бургас подари таблети на цял клас ученици

Бургас подари таблети на цял клас ученици
Петокласниците и тяхната преподавателка заслужиха скъпите подаръци с постигнатите високи резултати в образованието. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цял клас петокласници от бургаското основно училище „Васил Априлов“ ще чете уроците си от таблети.

Всички ученици получиха като подарък електронните устройства лично от кмета на града Димитър Николов и зам.-министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, предаде bTV.

Петокласниците и тяхната преподавателка заслужиха скъпите подаръци с постигнатите високи резултати в образованието.

Класът зае третото място в страната по резултат при външното оценяване след завършване на четвърти клас, а училището е с пети резултат в национален мащаб.

Освен таблетите учениците получиха и кодове за всички електронни учебници, които ще могат да качат на своите устройства.

По повод срещата с кмета и зам.-министъра, както и първия учебен ден, учениците бяха облечени еднакво – със зелени тениски, на които бяха изобразени патронът на училището Васил Априлов и класният ръководител на гърба – Флоринда Радева. Идеята е на родителите.

Таблетите, които класът получи, са осигурени със средства от Община Бургас. Местната администрация положи началото на традиция за поощряване на ученици и учебни заведения, показали високи резултати в образованието.

Чрез модерните устройства оценяването от контролни и тестове ще става за секунди, тъй като резултатите, които малчуганите попълват, се отчитат автоматично, а учителят може да ги провери веднага.

#зам.-министър на околната среда и водите #Ивелина Василева #таблети #кмет на Бургас #Димитър Николов #Бургас