Обратно към пълната версия на статията »

СЗО с добри новини за смъртността заради КОВИД

СЗО с добри новини за смъртността заради КОВИД
A A+ A++ A

Броят на новите случаи на COVID-19, както и броят на жертвите на заразата в света, продължава да намалява, а броят на страните, в които се откриват нови варианти на коронавируса нараства, гласи заключението на Световната здравна организация.

"Броят на новите случаи, за които се съобщава в световен мащаб, продължава да спада за шеста поредна седмица, с 2,4 милиона нови случая през миналата седмица, което е с 11% по-малко от предходните 7 дни. Броят на новите смъртни случаи също продължи да намалява през последните три седмици: за седмица са регистрирани почти 66 000 нови смъртни случая, което е с 20% по-малко в сравнение с предходната седмица", гласи публикация на уебсайта на СЗО.

В света, според организацията, през седмицата от 15 до 21 февруари са регистрирани 2 457 026 нови случая и 66 359 смъртни случая, предава БГНЕС.

Според СЗО новите варианти на коронавирус продължават да се разпространяват бързо. Според представените данни "британският" щам е открит в 101 държави, "южноафриканският" – в 51 държави, а "бразилският" – в 29 страни

#коронавирус