Обратно към пълната версия на статията »

Преди голямото отваряне: Клиенти искат да бъдат обслужвани само от ваксиниран персонал

Преди голямото отваряне: Клиенти искат да бъдат обслужвани само от ваксиниран персонал
A A+ A++ A

Доста крайна петиция се появи в социалните мрежи. В нея се призовава за стикери на заведенията, че обслужващият персонал е ваксиниран срещу коронавирус. Ето какво гласи петицията:

"Като клиенти, които искат спокойно и необезпокоявано да посещават заведения за обществено хранене и увеселение, бихме желали да бъдем сигурни, че персоналът, който ни обслужва, не представлява опасност за нас и близките ни. 

За целта се обединяваме около идеята, че е необходимо въвеждането на специални стикери от РЗИ, поставени на входа на заведението, които показват, че персоналът е ваксиниран".

Ваксинирането срещу Covid-19 е личен избор, заявяват от своя страна от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в позиция, изпратена до медиите.

"Нямаме намерение да заемаме страна "за“ или "против“ масовата ваксинация“, посочват двете организации и поемат ангажимент да съдействат на служителите си, които желаят да получат информация или помощ по темата. В позицията си сдружението и асоциацията заявяват, че не смятат за редно да агитират и да налагат каквито и да било приоритети за служители, поставили си ваксини, нито пък да апелират за обратното