Обратно към пълната версия на статията »

Нови подробности около трагичната катастрофа с Милен Цветков

Нови подробности около трагичната катастрофа с Милен Цветков
A A+ A++ A

Софийският градски съд даде ход на делото срещу Кристиан Николов, който е обвинен за причиняването на катастрофата, при която миналата година загина журналистът Милен Цветков.Тежкият инцидент стана на кръстовище в София - колата на Цветков беше ударена с голяма скорост отзад, докато той изчакваше на червен светофар. Прокуратурата твърди, че в момента на удара управляваният от Николов автомобил се е движел с по-висока от разрешената скорост - 99 км/ч, а в кръвта му е имало следи от амфетамин, кокаин и марихуана.

Процесът срещу Николов започна по същество, след като на разпоредително заседание през януари той изрази съжаление за случилото се. Тогава Николов не отрече и авторството на престъплението.

Разпититите на свидетелите по делото започнаха с годеницата на подсъдимия - Симона Цанкова, която е била в колата по време на катастрофата.

В продължение на два часа Симона отговаряше на въпроси на двете страни и съдебния състав. Тя беше категорична, че подсъдимият не употребява наркотици и води здравословен начин на живот, но всяка вечер използва „чай за успокоение и паста“, но не стана ясно какви са тези продукти, предаде bTV.

Цанкова каза още, че не е усетила ускорение на скоростта, освен секунди, след като чула вик от приятеля им Георги Иванов, с когото били заедно, малко преди сблъсъка.

Тя обясни, че след катастрофата само Кристиан е отишъл да помогне на журналиста, като събул едната си обувка и я сложил под главата му. Дал му вода и се опитал да му направи изкуствено дишане.

Симона Цанкова заяви, че никой друг от свидетелите не се е притекъл на помощ, а само са давали наставления.

Младата жена потвърди показанията си по време на разследването, че Георги Иванов е избягал от местопрестъплението, а тя е излязла от автомобила от последна.

#Милен Цветков