Москва, 3 дни, 12 медала за България!

23 февруари 2021, вторник / 13:12;
Москва, 3 дни, 12 медала за България!
Facebook/БФХГ

Как мина първото състезание за годината, за емоциите и вълнението от спечелените отличия, разказват главните героини?

Провеждащият се Международен турнир в Москва, се оказа първо голямо състезание за ансамбъл - девойки.

Малките лъвчета не скриха, че са изключително доволни от възможността да направят щастлива своята треньорка - Вяра Ваташка на рождения ѝ ден, със спечелването на сребърните отличия в многобоя и на съчетанията им с пет топки и пет ленти.

"Доста развълнувани бяхме, понеже това за нас е първата голяма изява на по- голямо състезание. Чувствахме се много добре, докато играхме на големия килим. Това беше и благодарение на нашите треньорки, които постоянно ни мотивираха и бяха много доволни от нас."

Момичетата споделиха, че въпреки доброто им представяне, ги очаква още много работа преди най - важното им състезание за тази година, а именно Европейското първенство във Варна.

"Това, което изпитахме, когато се качихме на почетната стълбичка, не може да го опишем, заля ни вълна от емоции".

Камелия Петрова, Кристиана Дойчева, Сузан Пуладиан, Гергана Трендафилова, Мария Стаменова и Александра Василена, заявиха, че са изключително мотивирани да работят още повече, за да бъдат във върхова форма за Варна и да зарадват още повече всички българи.

Въпреки двете си бронзови отличия, на обръч и лента, Стилияна Николова беше изключително критична към себе си, и заяви че не е доволна от показано в Москва.

"Като цяло не съм доволна от представянето си. Не показах най- добрата си форма. Вече направихме анализ с г-жа Валентина Иванова и ни очаква още много работа, за да постигнем много по - добри резултати. "

Николова сподели и възхищението си от перфектната организация на състезанието.

Познавайки възможностите и на Стилияна, и на нейната лична треньорка, Валентина Иванова, вярваме, че ги очакват още по- успешни състезания.

Кралицата на килима в събота, бе Ева Брезалиева. Тя спечели бронзов медал в многобоя, а с красивата си и силна игра й донесоха бронзови отличия на топка и бухалки.

„Доволна съм от това състезание, изпитах голяма радост и удоволствие от моята игра. За мен това състезание беше ново, защото за първи път се състезавах във възраст - жени.“

Ева сподели, че най- голямата награда за нея е, че нейната треньорка (Валентина Иванова) е останала доволна от показано от нея.

„За мен беше голяма чест да застана на почетната стълбичка. Изпитах удовлетворение от показаното, но тези бронзови отличия, ме мотивират още повече да работя, за да се превърнат с друг оттенък следващия път."

Валерия Ватова също взе участие в провеждащия се Съпътстващ турнир в Москва. Тя изигра изключително силно и умно своите съчетания и зае почетното шесто място в многобоя.

"И аз и треньорите сме доволни от представянето ми на състезанието за този момент от подготовката."

Ватова добави, че ѝ предстои още много работа и има още много по какво да се работи.

"Ще направим промени и ще работим по изчистването на грешките, които допуснах."

Валерия допълва, че състезанието е минало много спокойна, благодарение на добрата организация и спокойната обстановка, която са предложили домакините.

Определено вчерашния ден беше на Боряна Калейн. Пълен комплект спечелени медали от Гран При Москва за нея. Игра шеметно и "запали" килима със съчетанията си. Ето, какво сподели Кралицата на фуетето за представянето си в руската столица:

"Доволна съм от представянето си за този етап от подготовката. Изключително беше отново да имаме състезание пред публика. Усещането е невероятно, това ми липсваше много през последните месеци и определено ме мотивира още повече."

Вчера Боряна спечели златен медал на бухалки, сребро на лента и две бронзови отличия на обръч и топка.

"Чувството да си на най- високото стъпало, е неописуемо. Няма как да предам това, което изпитах. Да слушаш химна, просто е невероятно!"

И Боряна заяви, че я очаква още работа, за да бъде във върхова форма за големите състезания, които предстоят.

"Благодаря на всички хора, които ми помагат и са до мен по пътя ми към реализирането на общите ни мечти!"