Обратно към пълната версия на статията »

Мангъров: Който иска - да се ваксинира, но на своя отговорност

Мангъров: Който иска - да се ваксинира, но на своя отговорност
A A+ A++ A

"Щом някой иска да се ваксинира - нека да го стори. От моя страна няма проблем, но нека всеки да е наясно, че го прави на своя отговорност. Дали, защото много обича да се аксинира, дали защото иска или пък много го е страх...

Това заяви популярният доцент Атанас Мангъров, който е флагманът на хората у нас, които се отнасят с пренебрежение и едно наум към пандемията.

Той е категоричен, че пандемията ще изчезне, когато 70% от населението на света минат през COVID-19 – по естествен или по изкуствен начин, т. е при преболедуване или ваксиниране. „Когато се получи този процент от населението, които да имат имунен отговор срещу този вирус, нещата ще започнат да затихват”, каза той.

„Не съм член на АБВ. Аз съм с тях и те са с мен. Никога не съм имал желание да се ангажирам политически. Това, което се случва, се случва по неволя. Оказа се, че аз съм от едната страна на бариерата, а там е доста пусто. Едни от малкото, които бяха там, бяха хората от АБВ. Не съм се стремил към това”, коментира още Мангъров и обясни, че о+бикновено на тези, които не им върви в професията, стават политици, а на него му върви.

Мангъров заяви, че ако влезе в парламента, ще намери разумни хора, с които да промени сегашното положение с овладяването на епидемията.