Обратно към пълната версия на статията »

Минимализъм в грима

Минимализъм в грима
pixabay.com
A A+ A++ A

Знаете ли, че постигането на безупречен външен вид не изисква употребата на много продукти?

Все повече гримьори говорят за минимализъм в грима и как той може да подчертае естественото излъчване. 

Преди всичко ще ви е необходима добра основа. Това, което имаме предвид не е употребата на база за грим, а по-скоро поддържането на добър режим на грижа за кожата. Когато се придържате към продукти, които знаете, че влияят добре на епидермиса ви, постигането на идеална визия с малко декоративна козметика е повече от лесно. Знаем, че съществуват редица фактори, които могат да нарушат състоянието на кожата в определен момент. Не се безпокойте! Минимализмът ще ви помогне да скриете от другите дори няколко часа пропуснат сън. 

Що се отнася до грима - необходими са само 3 продукта, с които да подчертаете силните си страни в рамките на няколко минути. Не знаем за вас, но ние не сме и мечтали за толкова бързо привеждане във вид сутрин

1. Тониращ крем

Тониращите кремове не просто изравняват тена на лицето, но за разлика от повечето фон дьо тени, този тип козметика се грижи за здравето на кожата. Те хидратират, подхранват, а някои от тях дори имат противостареещи свойства. Покритието им е леко и създават лесно търсения ефект на свежо и сияйно излъчване.

2. Коректор

Вероятно няма момиче, което да може да се раздели със своя коректор - и има защо. Той прикрива по-видимите несъвършенства, чиито следи тониращият крем не е успял да покрие и елиминира умората от очите за секунди. Коректорите, които ще намерите тук, ще направят лицето ви безупречно с едно нанасяне.

3. Червило

Червилото завършва цялостно визията. Използвайте го като акцент и експериментирайте с цветовете. Така ще бъдете различни всеки път. Освен това, можете да разнесете няколко щриха върху скулите, за да придадете естествена руменина. Кои са актуалните цветове за пролет 2021? Този сезон заложете на неутрални, телесни, розови нюанси, както и на фаталното червено, което никога не излиза от мода.

Оставете тежкия макияж за специалните събития, минимализмът в грима ще ви помогне да насърчите естествената си красота, като ви накара да се чувствате добре и уверено в кожата си.

#грим