Обратно към пълната версия на статията »

Николова: За развлечения в момента не се говори

Николова: За развлечения в момента не се говори
A A+ A++ A

Ресторантите и заведенията за хранене да подновят работата си през февруари при ограничен капацитет и работно време са обсъждали от бранша на среща с представители на властта.

Съгласие за датата на отварянето на обектите не е постигната, както и за възстановяването на работата на нощните клубове и дискотеките.

Националният оперативен щаб ще обсъжда в четвъртък датата за разхлабване на мерките единствено за ресторантите и заведенията за хранене, съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова:

"При условията, при които работят и другите ресторанти - в курортите и в хотелите. Знаете, че там има 50% ограничение на капацитет, строго спазване на противоепидемичните правила, както и евентуален краен час на работа на заведенията, но за развлечения в момента не се говори".

Нощните клубове и дискотеки ще могат да работят едва от март, обяви Николова.

Представителите на двете браншови организации не приеха част от аргументите на властите:

"Ние казахме от 1 февруари. Ще изчакаме сега до четвъртък-петък, за да се вземе окончателното решение. Пак казвам: ние не отстъпваме от 1 февруари за заведенията, а от 1 март - за нощните заведения", обяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

По време на срещата от бранша са получили и уверение за изплащането на финансовата помощ от държавата

#Николова