Обратно към пълната версия на статията »

Марешки при президента: Консултациите са безсмислени

Марешки при президента: Консултациите са безсмислени
A A+ A++ A

„Консултациите при Вас са закъснели. Считаме упражнението, което правим днес, за абсолютно безсмислено и израз на уплаха, на некомпетентност, на страх да се поеме отговорност за избор на датата за вота. Считаме, че той трябва да бъде проведен на първата възможна дата - 28 март”. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в началото на консултацията.

„Чуваме за екзотични идеи за гласуване по пощата. Не виждаме разликата дали хората ще се редят на опашки в секции или в пощи", посочи Марешки. И допълни: „Видеонаблюдението на броенето на бюлетините е най-евтиният вариант за честни избори". 

Според лидера на ВОЛЯ проблемът с карантинираните е щял да бъде решен с електронното гласуване, за което от партията са апелирали през годините.  

„Оценявам високо вашата откровеност, така се прави конструктивен дебат. Некомпетентно обаче според мен е, да се подпишеш под предложение за конституция, която не си чел. Вие го направихте. Екзотично е да подкрепяте здравни мерки, които досега никой не е видял”, заяви Румен Радев.

„Моите консултации не са закъснели. Закъсняхте вие – законодателите, защото трябваше отдавна да сте избягали от тази отговорност, както го решихте, но поне по-рано – да прехвърлите всичко на ЦИК. Вие го направихте в последния момент”, допълни той.

#Марешки