Обратно към пълната версия на статията »

Трагедията в Мездра може да разпали етнически конфликт! Задържаха мъж след смъртта на 8-годишното дете

Трагедията в Мездра може да разпали етнически конфликт! Задържаха мъж след смъртта на 8-годишното дете
A A+ A++ A

Братовчед на бившия депутат Тома Томов разкри потресаващи подробности от снощната трагедия в Мездра, при която 8-годишното внуче на политика издъхна. До момента е подавана противоречива информация за това какво всъщност се е случило. 

Първоначално дори се твърдеше, че детето е било нахапано до смърт от кучета, но впоследствие това бе опровергано.  Според една от версиите момченцето и другото дете си играли с пиратка, когато тя гръмнала. Според друга обаче, иде реч за смъртоносно прострелване с пушка, която била на бащата на другото дете

Двете деца си играли с нея, когато тя гръмнала, засягайки внучето на Тома Томов в сънната артерия. "Това е убийство, голяма трагедия е! Играли са си. Момчето, което е гръмнало детето ни, е българче. Взел пушката на баща си, той е ловец. После  гръмнало нашето и избягало. Тепърва ще се разбере какво е станало, ще искаме справедливост", разказа братовчед на Тома Томов.

Според полицията се касае за нещастен инцидент, възникнал на ул. "Сливница" в Мездра. "Сигнал за починало дете е получен в полицията в Мездра минути след 17.00 часа. Това съобщиха от ОДМВР - Враца. По първоначални данни 8-годишно момче е пострадало при инцидент с пиротехническо изделие и по-късно е починало. На мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Предприети са процесуално-следствени действия под надзора на Прокуратурата. Образувано е досъдебно производство.

Заради различния етнос на децата и опасенията, че напрежението може да ескалира, на мястото бяха изпратени подкрепления от униформени от Враца, които дежуряха цяла нощ.

Извършен беше оглед и на дома на съседното дете", заяви ръководителят на Окръжната прокуратура  във Враца Владимир Сираков днес. И допълни, че вероятно смъртта не е настъпила на улицата, а в къщата на приятелчето му. 

На брифинг днес стана ясно, че е задържан бащата на съседското дете, с което вчера е играело починалото момче.  Арестуваният е собственик на оръжието, което според първата версия може да е причинило смъртта на детето.

#Мездра #етнически конфликт