Обратно към пълната версия на статията »

Най-чаканата вест за феновете на Михаел Шумахер - легендата вече може да ходи

Най-чаканата вест за феновете на Михаел Шумахер - легендата вече може да ходи
A A+ A++ A

Седем мъчителни години след тежкия инцидент с легендата на Формула 1 Михаел Шумахер феновете на германеца получиха страхотна новина за състоянието му, каквато чакаха отдавна.

Неврологът Ерих Ридерер разкри истината за моментното му състояние и допълни, че на този етап няма какво повече да се желае от него.

„Михаел е буден, диша самостоятелно, а сърцето му е с добър ритъм. Може да стои изправен, а с чужда помощ сигурно ще може да направи няколко крачки. За съжаление към момента това е всичко“, обяви Ридерер в документален филм за френска телевизия.

Думите на специалиста веднага бяха приети като добра новина от феновете на Шумахер, които от години си го представяха на легло в безпомощно състояние, а сега приемат казаното с нескрит оптимизъм.

Както е известно, Пилето дълго време беше в изкуствена кома, а след това лекарите с гордост съобщаваха през големи интервали от време, че възстановява елементарни жизнени функции. През последните години пък се заговори за различни модерни оперативни намеси, които да го върнат в предишното състояние, но те бяха отречени от редица известни лекари.

Догодина синът на Шумахер - 21-годишният Мик ще сбъдне мечтата му и ще кара във Формула 1 за тима на Хаас, като според някои, именно това зарежда седемкратния шампион със сили да продължи напред.

#Михаел Шумахер