Обратно към пълната версия на статията »

Дават 16,9 млн. лв. за ограничаване разпространението на COVID-19 в училищата

Дават 16,9 млн. лв. за ограничаване разпространението на COVID-19 в училищата
A A+ A++ A

Правителството одобри допълнителни 16 872 440 лв. за 2020 г. за осигуряване на противоепидемични мерки за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19 в държавните и общинските училища, и центрове за специална образователна подкрепа (ЦСОП).

С отпуснатите средства училищата трябва да осигурят необходимите консумативи –дезинфектанти, апарати за пречистване на въздуха. Към тях са включени и средства за закупуването на електронни устройства за учениците, които нямат възможност да си осигурят самостоятелно, за да могат да се включат в обучение от разстояние в електронна среда.

МОН предлага на базата на изготвени разчети допълнителни средства за извънредно възникнали разходи. Те ще бъдат предоставени на 2257 общински и държавни училища и 42 ЦСОП, които не са били планирани със Закона за държавния бюджет за 2020 г. Средствата ще се разпределят по бюджетите на общините – за общинските училища, и по бюджетите на Министерството на образованието и науката, на Министерството на младежта и спорта, на Министерството на културата и на Министерството на правосъдието.

#коронавирус #училище