Обратно към пълната версия на статията »

Джошуа обяви целта си: Да унищожи душата на Кубрат Пулев

Джошуа обяви целта си: Да унищожи душата на Кубрат Пулев
A A+ A++ A

Световният шампион в тежка категория във версии WBA, WBO и IBF Антъни Джошуа ще защитава титлите си на 12 декември срещу Кубрат Пулев. Британецът очаква доста различен двубой с българския боксьор спрямо този с Анди Руис.

"Не мисля, че ще използвам същата тактика, както с Руис. Просто двамата имат различни стилове. Единият е малък, набит, здраво стъпил на крака, насочен към мощни удари на контраатака. Пулев е различен, обича да боксира на средна дистанция. С Пулев сме много добри по отношение на техниката, тук въпросът ще е до мисленето, кой ще успее да доминира в боя, кой ще успее да унищожи душата на съперника. По отношение на стила си приличаме", коментира Джошуа.

"С Руис бяхме много различни, затова всичко се свеждаше до тактиката. Уменията ни бяха различни, докато сега с Пулев сме доста сходни по отношение на тактиката, така че всичко се свежда до отношението и настройката за мача. Мачът с Пулев ще е доста по-различен от този с Руис", добави той.

И после доказа, че е голям спортсмен каза каза много ласкави думи за Кобрата:

"Уважавам Кубрат Пулев. Не като човек, защото не го познавам, а като боец. Той се би с Кличко и въпреки че бе победен, се изискват много качества, за да стигнеш до такъв двубой. Това е и единствената му загуба до момента. Той е корав боксьор със страхотно движение. Той е кръстен на велик български воин и носи бойния дух в себе си, носи и надежда на своята родина. Сигурен съм, че ще даде всичките си сили, за да победи", заяви Джошуа.

Джошуа разказа още как му се е отразила пандемията и как се е подготвил за битката срещу българина.

"Локдаунът беше труден за мен, но това беше моята благословия. Прекарах цялата година, концентрирайки се върху подготовката ми и това да усъвършенствам боксовите си умения. Имах повече време за семейството си и за сериозни тренировки. Знам, че съм се подготвил добре и съм длъжен да победя Пулев", каза още Джошуа.

Британецът разкри и защо не се е разделил с треньора си Роб Макракън, след като имаше много силна вълна от препоръки това да се случи след загубата с нокаут от Анди Руис-младши в "Медисън Скуеър Гардън":

"Първо, аз съм лоялен човек. За това и останах да работя с Макракът. Да, друг треньор можеше да подобри някои мои технически качества, но нямаше да знае как да изстиска максимума от мен. Психологическата страна е много важна за мен, а моята връзка в тази насока с Роб е несравнима."

#Антъни Джошуа #Кубрат Пулев #бокс