Словесна престрелка, Борисов: Всеки път като се излее на Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява (ВИДЕО)

28 ноември 2020, събота / 17:17;
Словесна престрелка, Борисов: Всеки път като се излее на Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява (ВИДЕО)

Не само извадихме страната от финансовата криза, когато ми се подиграваха, че пицата е постна, БВП беше към 56 млрд, а сега в кризата е 119 млрд, лв., не само извадихме и стабилизирахме финансите, но тази година ни приеха в европейския финансов съюз на най-стабилните държави и чакалнята на еврозоната. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на поредна инспекция в страната.

С него са и финансовият министър Кирил Ананиев, образователният Красимир Вълчев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Втория път заварихме изтърбушената КТБ 4.7 млрд. лв. дупка, която работихме да запушим и ги възстановихме. Тогава платих, уважаеми Радев, двата руски реактора за Белене. Плюс неплащането на сметките на американските централи -  общо над 6 млрд. тръгнахме на минус и изправихме държавата. Кое ви дава право да ми кажете, че е разруха?!", попита Борисов.

"Световната кредитна агенция "Мудис" ни вдигна кредитния рейтинг. Аз силно подозирам този човек, Ананиев, получава ти се, излиза Радев да овори, а след това вденага някоя световна кредитна агенция опровергава всичко. Снощи "Стандарт енд пуърс" пак ни дадоха добър рейтинг и стабилна перспектива. Най-голямата прогнозираща в света агенция и всички инвеститори ги четат, казва че в България има стабилна перспектива. "Фич" също ни даде висок рейтинг", допълни премиерът.

"Вчера излезе Радев и веднага го зашлевиха. Както и перспективата за следващата година - "разрухата на Радев" остава стабилна. А очакванията на агенцията са бързо възстановяване на икономиката и гарантиране разтеж за следващите две години. Всеки път като се излее на Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява", отчете премиерът Борисов, шегувайки се с министър Ананиев как всеки път прави така, че най-големите рейтингови агенции ни отличават след думите на Радев", каза още Борисов.

"За разлика от други държави, ние лятото пуснахме всичко, когато нашите съседи затваряха, ние пуснахме икономиката за работи. Нас може да ни обвините, че говорим неистина, но тези хора, тези световни агенции, ги слуша целия свят. Видяхте вчера въпреки пандемията, моловете бяха пълни, това уплашен и беден народ ли е?! Нека купуват, това е хубаво. Ние бяхме от седемте държави, които първи сложихме програмата за възстановяване. България се развива правилно, харчи толкова, че и бизнесът, и работещите, и пенсионерите да имат повишени доходи! Имаме стабилни финансови резерви, членове сме на банковия съюз!", каза Борисов