Коронавирусът погуби големият ни оперен певец Камен Чанев

26 ноември 2020, четвъртък / 18:15;
Коронавирусът погуби големият ни оперен певец Камен Чанев
Държавна опера - Стара Загора

Днес, 26 ноември 2020г., ни напусна големият български оперен певец Камен Чанев, съобщиха от Старозагорската опера.

В разцвета на силите си, покорил с изкуството си десетки световни престижни оперни сцени, изключителен професионалист и роден победител, с толкова красиви очаквания и мечти, любимецът на публиката Камен Чанев загуби най-тежката битка в живота си с коварния и безпощаден COVID-19.

Само преди 20 дни световният тенор Камен Чанев сбъдна своя сън да бъде Отело на сцената на Старозагорската опера. Толкова вълнения и какъв триумф! Никой не е предполагал, че това ще бъде неговата последна роля, с която ще завърши толкова преждевременно своя земен път.

Завинаги ще остане в сърцата на своите приятели и колеги, на своите многобройни почитатели, на всички хора, които са имали щастието да се докоснат до неговия талант, огромно сърце и неподправена човечност! Камен Чанев обожаваше своята професия, превръщаше с лекота всеки спектакъл на Старозагорската опера, в който участваше, в незабравим празник! Пленителен и неповторим в образите на Калаф, Радамес, Туриду, Канио, предстоеше му да бъде Рикардо в премиерния спектакъл на операта "Бал с маски"...Раздаваше щедро обич и получаваше много от своята вярна и признателна публика, която никога няма да го забрави! Живееше за тези моменти на взаимност и им се наслаждаваше!

Благодарим за всеки подарен и споделен миг щастие, скъпи и непрежалим Камен!

Да бъде светъл пътя ти!
От състава на Държавна опера-Стара Загора

Поклонението пред паметта на Камен Чанев ще е на 28 ноември от 10:00 до 13:00 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора.