Обратно към пълната версия на статията »

Япония има очарователен нов талисман на котка срещу коронавирус, който раздава безплатни маски в Токио

Япония има очарователен нов талисман на котка срещу коронавирус, който раздава безплатни маски в Токио
A A+ A++ A

Япония има документирана мания за талисмани , тъй като почти всяка марка, бизнес, събитие, град и дори квартал имат свои собствени.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mondo Mascots (@mondomascots)

Някои талисмани са там, за да ви напомнят да плащате данъци, да правите колоноскопия или да практикувате безопасен секс. Други са оформени като ежедневни предмети като мостове, презервативи или кранове. Други - просто са предназначени да ви привлекат към определена дестинация.

Последният талисман, забелязан по улиците на Токио, е Koronon , котката против коронавирус, която се появи за първи път на 5 септември 2020 г.

В Япония тези талисмани са известни като "yuru-chara" или "yuru-kyara". Много хора се стараят да се срещнат с колкото се може повече от тях.

В своя връх състезанието за талисман, описано от The Guardian като „прекалено конкурентноспособно “, изведе хиляди сериозни конкуренти и десетки хиляди гласове, като победителят спечели международна слава (а понякога и богатство).

Тази „ Гран при “ на талисманите обаче беше отменена тази година, след девет години

Това обаче не спря да се появяват нови.

Създадена от Al-pha Co. , Агенция за насърчаване на събития и временна наемане на персонал със седалище в Токио, Коронон носи маска за лице, обикновено сдвоена с щит за лице, и държи лилав щит във формата на сърце с нейното име.

Тя насърчава социалното дистанциране и има голям червен X на корема си, който пробива думата COVID-19.

Koronon антикоронавирусен талисман

Представителят каза, че тъй като неговата компания не може да помогне за разработването на ваксина, тя иска да направи нещо полезно, независимо колко малка е.

Всеки ден Koronon може да бъде намерен в кварталите Ikebukuro и Shinjuku в Токио, раздавайки безплатни маски.

Надеждата е, че Коронон ще участва в забавянето на разпространението на коронавируса, като същевременно носи усмивка на лицата на хората.

Тя може да бъде резервирана да посети училища и офиси, за да говори за хигиена и стъпки, които могат да бъдат предприети за намаляване на разпространението на коронавируса.

"Нека заедно сложим маска и [направим] света щастлив", каза нейният представител.

Понастоящем Япония е затворена за повечето чужденци поради пандемията от коронавирус.

Според ресурсния център за коронавирус на Джон Хопкинс , Япония е видяла 119 555 потвърдени случая на коронавирус и 1880 смъртни случая по време на пандемията.