Обратно към пълната версия на статията »

Властта обмисля компромис с вечерния час на заведенията по празниците

Властта обмисля компромис с вечерния час на заведенията по празниците
A A+ A++ A

Държавата и туристическият бранш трябва да обединят усилия, за да могат да се справят с икономическата криза. Това каза пред БНТ вицепремиерът Марияна Николова.

Над 30 000 работни места са запазени по мярката 80/20. Не можем да говорим за добър сезон, но ще имаме сезон, каза още министърът на туризма. Възможно е да бъде направен компромис за вечерния час на ресторантите за празниците.

"От неделя вече съм на терен в зимните курорти. Бях в Боровец и в Банско. С моя заповед бяха утвърдени указания, които са задължителни за всички места за хранене и развлечения. Противоепидемичните мерки са задължителни както за хотелите, така и за лифтовете и съоръженията. Единните правила са въведени на публично и достъпно място, обезпечени са местата за хранене с необходимата дистанция. Ние ще имаме сезон, не можем да говорим обаче за добър сезон", уточни Николова.

Понятието турист се промени. Хората вече имат други изисквания, уточни Николова. Ние отново ще залагаме на вътрешния туризъм. За първите 8 месеца на годината над 2,7 милиона българи са посетили нашите курорти. Отново ще залагаме на българите, както и на балканските страни, коментира Николова.

 

#Марияна Николова #ресторант #заведения