Обратно към пълната версия на статията »

Тръмп или Байдън - за кого гласуват известните личности в САЩ?

Тръмп или Байдън - за кого гласуват известните личности в САЩ?
A A+ A++ A

3 ноември наближава. В година на историческа избирателна активност и един от най-интересните избори за всички времена, повече знаменитости от всякога излизат в подкрепа на своите кандидати.

Въпреки че може би си мислите, че знаменитостите традиционно са по-либерални, отколкото консервативни, определено има доста малко, които гласуват за преизбиране на Тръмп тази година.

В Instagram Дженифър Анистън заяви, че е гласувала за Джо Байдън и е предупредила последователите си да не гласуват за Кание Уест. Анистън публикува снимка в Instagram, на която е в маска и изпращата бюлетината си в Калифорния.

Звездата от "Приятели" започна публикацията си, казвайки: "#IVOTED за @joebiden и @kamalaharris. Попълни листа си и гласувах по-рано. Гласувах за него, защото в момента тази държава е по-разделена от всякога. Точно сега , няколко мъже на власт решават какво могат и какво не могат да правят жените със собствените си тела. Нашият настоящ президент реши, че расизмът не е проблем. Той многократно и публично игнорира науката ... твърде много хора са умрели. "

"PS - Не е забавно да гласувате за Kanye. Не знам как иначе да го кажа. Моля, бъдете отговорни", заключи тя.

Брад Пит също официално подкрепи Байдън. „Америка е място за всички - тези, които са избрали този окръг, тези, които са се борили за него - републиканци демократи, някъде по средата, всички търсят едно и също нещо: Някой, който разбира техните надежди, мечтите си, тяхната болка. Да ставате всеки ден и да работите, за да направите живота по-добър за семейства като вашето. Да ви гледам в очите, да се отнасям с уважение и да ви казвам истината. Да работи също толкова усърдно за хората, които са гласували за вас като за онези, които не са го направили. За да бъде президент на всички американци ".

Кид Рок беше домакин на митинг на Тръмп в родния му щат Мичиган през септември. Рок беше категоричен в подкрепата си за президента Тръмп през 2016 г. и за пореден път подкрепя президента през 2020 г. Двамата се запознаха за първи път, когато Рок се появи в „Celebrity Apprentice“

Рапърът Lil Pump подкрепи президента Тръмп в социалните мрежи, позовавайки се на данъчния план на Байдън.
Рапърът на "Бандата на Гучи" публикува снимка, на коятов Instagram през октомври, на която е с президента Тръмп. След това публикува пълно видео, обясняващо защо го подкрепя.

Марен Морис, която участва в набиране на средства по демократичната програма „Ще гласувам“, заяви, че е гласувала по-рано за Байдън."Аз съм горд тексасец, който сега живея в Нешвил, Тенеси. Произхождайки от южно семейство с консервативен произход, през цялото ми детство винаги ме учеха да се отнасям с уважение и достойнство към хората, независимо от тяхната раса, религия, сексуална ориентация , и да, дори тяхната политическа партия ", каза тя във видеоклип в Instagram. "Но като много от нас, аз бях във вечен шок, наблюдавайки какво се случи с страната ни през последните няколко години. Разделихме се и се изправихме един срещу друг. Видяхме силата на омразата. „Гласувах по-рано за Джо Байдън и Камала Харис. "Време е да кажем на някого, че е уволнен", каза Морис в препратка към крилатата фраза на Тръмп в "Чиракът"

Том Ханкс се появи на набирането на средства за кампанията на  Байдън това лято. Ханкс се обърна към него с "Моят приятел Джо" и заговори за това как борбата с коронавирусната пандемия на президента е един от най-големите проблеми, които той е имал с него. „Има такова сливане на проблеми, толкова много кризи, които кацат едновременно, със сигурност икономическите последици, които са настъпили поради известен страх от пандемията и вируса, който вече е убил близо 200 000 американци, и много повече по света. Той добави: "Не е нужно да сте Супермен, за да се борите за истината, справедливостта."

Тейлър Суифт официално подкрепи Байдън с публикация в Instagram. Тази година Суифт публикува пост вInstagram, в който показва домашно изработени бисквити с лика на Байдън. „Промяната, от която се нуждаем най-много, е да изберем президент, който да признае, че цветнокожите заслужават да се чувстват сигурни и защитени, че жените заслужават правото да избират какво да се случва с телата им. Единственият начин да започнем да подобряваме нещата е да изберем лидери, които са готови да се изправят срещу тези проблеми и да намерят начини да работят чрез тях “, каза тя. "Ще гласувам с гордост за Джо Байдън и Камала Харис на тазгодишните президентски избори. Под тяхно ръководство вярвам, че Америка има шанс да започне оздравителния процес, от който тя така се нуждае", продължи тя.

Дженифър Лорънс също официално подкрепи Байдън във V Magazine. "Гласуването е основата на нашата демокрация и нашата свобода. Гласувам за Джо Байдън и Камала Харис тази година, защото Доналд Тръмп има и ще продължи да се поставя пред благополучието на Америка. Той не представлява моите ценности като американец, и най-важното като човешко същество, " каза тя пред V .

Джон Войт подкрепя президента Тръмп от години. Съвсем наскоро той сподели видео в своя акаунт в Twitter, наричайки вицепрезидента Байдън "зло". "Тръмп трябва да спечели - той е реален. Той ще върне доверието на хората. Тези левичари не са за американския народ. 

Минди Калинг подкрепя гласно сенатора Камала Харис в Instagram. През октомври Калинг публикува видео на нея и Харис, свързани с тяхното индийско-американско наследство в Instagram. Тя е и съпредседател на Южноазиатската блокова партия , която набира средства за Байдън и Харис, заедно с Кумаил Нанджани, Лили Сингх, Апарна Нанчерла и Лиза Коши.

50 Cent посочи данъчния план на Байдън като мотиви за гласуването си за Тръмп. 50 Cent през последните няколко дни е туитвал няколко пъти за избора си да гласува за Тръмп.

Джим Гафиган разкри, че е бил анти-Тръмп през 2020 г., след като години наред не разкрива политическите си убеждения. Гафиган наруши политическото си мълчание, след като гледа речта на президента в RNC. Той туитва няколко пъти за неприязънта си към Тръмп и по-късно подкрепя Байдън.

Шер оглавява LGBTQ обществото и набиране на средства за кампанията на Байдън, която събра почти 2 милиона долара през септември. Емблематичната поп звезда винаги е била политически откровена. По време на набирането на средства, Шер си спомни за първи път, когато се срещна с Байдън през 2006 г. "Видях реч, която Джо изнесе, и това беше любов от пръв поглед. 

Дийн Кейн гласува за Тръмп през 2016 г. и обеща да го направи отново. Бившият Супермен се определи като независим и заяви пред Washington Post през 2018 г. , че е гласувал за Ал Гор и Бил Клинтън. „Никога не гласувам по партийни линии ... Гласувам за кандидати и гласувам за въпроси“, каза Каин. "О, аз подкрепям президента със сигурност. Не харесвам нито един демократичен кандидат.

Тед Наджънт каза, че „Доналд Тръмп е изпратен тук от Бог“.

Дуейн Джонсън подкрепя Байдън. Джонсън интервюира Байдън и Харис за профила си в Instagram. Той публикува видеото през септември . Той озаглави видеоклипа: „Като политически независим и центрист в продължение на много години гласувах за демократи в миналото, както и за републиканци. На тези критични избори вярвам, че Джо Байдън и Камала Харис са най-добрите да ръководят страната ни , и като първото ми (публично) одобрение от президента, гордо ги одобрявам за президентския офис на нашите Съединени щати. "

Сам Елиът, че ще гласува за Байдън през октомври. "Има само една Америка. Няма демократични реки. Няма републикански планини. Само тази велика земя и всичко, което е възможно на нея с ново начало. Лекарства, които бихме могли да намерим. Фючърси, които можем да оформим. 

Стивън и Айше Къри подкрепиха Байдън по време на участие в DNC.

Карди Би беше гласен фен на Бърни Сандърс, но оттогава публично подкрепя Байдън. "Говорих с Джо Байдън. Познавам го", каза тя в интервю. 

Марк Кюбан официално подкрепи Байдън по време на гостуване в Fox News. "Доналд Тръмп не иска да управлява държава, той иска да води кампания. Джо Байдън всъщност иска да управлява държава", продължи той.

През април Хауърд Стърн заяви, че е "изцяло за Джо Байдън".

Джон Стюарт обясни на Стивън Колбърт как се е научил да харесва Байдън като кандидат. "Байдън не беше моето момче. Дори не беше сред първите четири или пет. Бях по-скоро Сандърс, Уорън [поддръжник]", каза той в юнско участие в "The Late Show".

"Наскоро мислех за нещо и това е, че в момента сме страна в ужасни мъки. Боли ни", продължи той. Необходими са усилия и работа, за да се поддържа. Виждаме тази ерозия и се страхуваме и сме ядосани и изпитваме болка. Когато гледам Байдън,, виждам човек, който знае какво е загубата, който знае мъката. "

#избори #Америка #Тръмп