Обратно към пълната версия на статията »

Доживотен затвор за Кристиан Николов, който уби Милен Цветков иска прокуратурата

Доживотен затвор за Кристиан Николов, който уби Милен Цветков иска прокуратурата
A A+ A++ A

“Прокуратурата ще защитава позицията си и пред съда, че лицето Кристиан Николов, причинило смъртта на журналиста Милен Цветков, е действало умишлено. На това обвинение отговарят събраните до момента доказателства”, заяви в интервю за “24 часа” председателят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова. По думите й ако това бъде доказано в съда, то може да се стигне и до доживотна присъда.

Прокурор Кирилова коментира и протичането на разследването, като тя обясни, че няма забавяне. През изминалите малко над 5 месеца били направени  над 29 експертизи от 29 вещи лица. 70 души са били разпитани, извършени са  били 6 претърсвания и изземвания, съставени са 10 протокола за предаване на документи по делото, а 2-ма души са освидетелствани, разясни шефката на Софийска градска прокуратура, като допълни, че като обем делото е 25 тома с доказателства, които установяват в детайли какво се е случило.

“Има биологична ДНК експертиза, която по безспорен начин установява местонахождението на обвиняемия в автомобила и местата на всеки от спътниците му. С нея се изключват всякакви съмнения относно това кой е шофирал. Назначена е и комплексна съдебномедицинска и автотехническа експертиза, която дава отговор на въпросите за причината за катастрофата, за причинените травматични увреждания на Милен Цветков, както и за задължителната по закон връзка между тях и настъпилата смърт”, уточни Кирилова.

#Кристиан Николов #Милен Цветков