Обратно към пълната версия на статията »

Директорът на БНТ Емил Кошлуков живее под наем в София, но има имот за половин милион в Маями

Директорът на БНТ Емил Кошлуков живее под наем в София, но има имот за половин милион в Маями
A A+ A++ A

Директорът на БНТ Емил Кошлуков от години живее под наем в апартамент в центъра на столицата, но това съвсем не означава, че е неимотен. От декларацията на генералния директор на телевизията-майка пред КПКОНПИ става ясно, че той е собственик на апартамент на стойност 444 942 лева в Маями, Америка, който е закупен през 2014 г.

Кошлуков притежава половината от луксозното жилище, а другата е на жена му. Въпросният имот, простиращ се на 115 квадрата, е обитаван от майката на дъщеря му Наталия и щерка му Алис. Те са там от години, установили са се и нямат намерения да се прибират в България. Емил признава, че ги посещавал от време на време, гледал най-вече за празниците да е там. Не е ясно дали сумата от близо половин милион лева, на каквато е оценен апартаментът, е била платена само от него, или са си поделили разходите с жена му. Всъщност Наталия е не по-малко успешна и е лицензиран брокер, търговец на акции на фондовата борса. Купува и продава петрол и си докарва стабилни доходи.

"Има 5 компютъра пред себе си на бюрото. Не ми е ясно как човек може да ги гледа едновременно, тя твърди, че ги следи всичките. Виждам едни линии, които вървят на тях, едни графики от сутрин до вечер. Голяма мистификация – само натиска едни копчета и вика: "Купувай! Продавай!“ Сигурно е добър търговец, защото изкарва добри пари. Преди работеше в една компания, сега търгува от вкъщи, за да е по-близо до дъщеря ни. В Маями живее и сестрата на Наталия, която е архитект“, сподели преди време Кошлуков.

Освен половината от жилището в Америка той притежава и два имота в родния си Пазарджик. На негово име те се водят още от 1993 г. Единият от тях е парцел от 367 квадрата, а другият е етаж от къща с квадратура 104 кв. м.

От заплати за една година той е изкарал близо 56 хиляди лева, което означава, че получава месечно възнаграждение в размер на приблизително 5 бона. В края на миналата година покрай заплатата му възникна скандал, след като стана ясно, че е прибирал с 40% повече в продължение на 5 месеца. После обаче той се самонаказа и заяви, че няма да взема заплата колкото време е нужно, за да възстанови надвзетото.

#Емил Кошлуков #БНТ